3 februari 1999 door Justine Pardoen

Oma's op de barricades

Van januari 1999 tot april 2001 verzorgde Ouders Online elke woensdag een halve pagina over 'opvoeding' in het dagblad Trouw, geïnspireerd op datgene wat er die week bij Ouders Online was voorgevallen. Het onderstaande artikel maakt deel uit van die serie.

Ouders Online sprak met Greetje den Ouden-Dekkers over werk en moederschap. Tot mei 1997 was ze voorzitter van de Emancipatieraad, nu is ze voorzitter van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling en voorzitter van het Procesmanagement Primair Onderwijs. Ze heeft een dochter van 30 en een zoon van 28. Dit jaar wordt ze oma.

"Het zit er niet in dat ik veel op zal passen nee, ik heb mijn arbeidsverplichtingen. Dat is weer het oude patroon, dat oma's beschikbaar moeten zijn voor hun kinderen en dat ook leuk moeten vinden. Nee zeg, ik ga onmiddellijk een crèche opzetten voor oma's die daar behoefte aan hebben omdat ze werken! Ik denk dat ik kleinkinderen heel leuk vind, maar ik voel me niet verplicht ervoor te gaan zorgen omdat men op de arbeidsmarkt te beroerd is om de goede beslissingen te nemen. Ik vind dat de werkende oma's nu maar eens de barricades op moeten."