Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

6 juli 2018 door Ferdy Cornelissen

Reisverzekering vergelijken: kort- of doorlopend. Wat is handig?

Ferdy Cornelissen laat zien dat een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger is.

Je gaat op vakantie en ze vragen je bij het boeken of je een reisverzekering hebt of wilt. Als je de reisverzekeringen vergelijkt, dan lijkt een kortlopende de goedkoopste optie. Maar is dat wel zo? En wanneer ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Wel of geen reisverzekering voor je vakantie? En neem je dan een kortlopende of een doorlopende? Een dilemma waar veel mensen jaarlijks voor staan. Uiteindelijk kiest het merendeel voor de kortlopende variant. Je bent immers niet het hele jaar op vakantie, dus waarom zou je je het hele jaar door verzekeren? Geen gekke gedachte, maar het ligt toch iets anders. Een doorlopende reisverzekering is meestal een stuk voordeliger.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is voordeliger dan de kortlopende versie, zodra je als gezin langer dan 14 dagen achter elkaar weggaat of meerdere keren per jaar een korte vakantie viert. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, vaak maar een paar euro, en bent daarmee tijdens al je vakanties goed verzekerd. Ook als je onverwachts een weekendje weggaat binnen Nederland, is je reisverzekering gewoon geldig.

Een ander voordeel is dat je niet iedere keer poliskosten betaalt voor het afsluiten van de verzekering. Als je een paar keer per jaar een kortlopende reisverzekering neemt, betaal je die kosten wel. Vaak ligt dat tussen de 2 en 5 euro per verzekering.

En hoe zit het met een annuleringsverzekering?

Als je een vakantie boekt, dan vragen ze je ook vaak of je een annuleringsverzekering af wilt sluiten. Als je een doorlopende reisverzekering hebt, kun je daar ook een doorlopende annuleringsverzekering bij afsluiten. Dan ben je daar ook het hele jaar door voor verzekerd en hoef je die dus niet aan te vinken bij het boeken van jullie vakantie.

Met een annuleringsverzekering kun je (een deel van) je geld terugkrijgen als je je vakantie noodgedwongen annuleert of vroegtijdig afbreekt. Daar moet vaak wel een goede reden voor zijn, zoals het overlijden van een familielid, onverwachts je baan verliezen, of het niet kunnen krijgen van een visum. Maar die voorwaarden verschillen per verzekering.

Welke reisverzekering past bij ons?

Dat weet jij zelf het best, maar daarvoor heb je wel de juiste kennis nodig. Bij Independer vergelijk je zelf makkelijkreisverzekeringen. Kies je in eerste instantie voor een kortlopende reisverzekering? Dan krijg je automatisch een melding als een doorlopende variant in jouw situatie toch voordeliger is.

TIP

Meer weten over besparen op je vaste lasten? Lees dan vooral verder op deze pagina.