Home » Artikelen » Tips voor een actieve outdoorvakantie

Tips voor een actieve outdoorvakantie

Door:

Horloge.nl

In samenwerking met horloge.nl

outdoor vakantie

Zoek je graag het avontuur op? Dan is een actieve outdoorvakantie echt iets voor jou! Koken en eten in de buitenlucht, slapen in een tent en overdag mountainbiken, hiken, klimmen of kajakken. Maar wat zijn de absolute essentials tijdens zo’n actieve outdoorvakantie? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

Een onverwoestbaar horloge

Een horloge is een item dat het leven net iets makkelijker maakt. Ook tijdens een actieve outdoorvakantie. Je hoeft namelijk niet steeds je smartphone te pakken om te kijken hoe laat het is. Daarnaast ben je beter bij de tijd als je een horloge om je pols hebt. Maar voor een actieve outdoorvakantie heb je een ander type horloge nodig dan bijvoorbeeld voor naar je werk. Het ideale horloge tijdens jouw outdoorvakantie moet bestand zijn tegen elektrische schokken, zwaartekracht, lage tempraturen en trillen. Waterdicht, schokbestendig en oersterk zijn ook belangrijke functies van een horloge voor avonturiers. Iedere G-shock van Casio bevat de bovengenoemde eigenschappen waar het perfecte horloge voor een actieve outdoorvakantie aan moet voldoen.

horloge

 

 

 

 

 

 

 

Goed gevulde EHBO-kit

Een EHBO-kit meenemen op vakantie is geen onnodige luxe. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en dan is het handig dat je de basisvoorzieningen (verband, pleisters, steriele gaasjes, schaartje en ontsmettingsmiddel) bij de hand hebt. Zo behandel je snel de kleine wondjes en kun je erger voorkomen. Wat je ook niet moet vergeten mee te nemen in je backpack is een waterfilter, deet, pijnstillers, een tekentang, zonnebrandcrème en aftersun. Deze items zijn altijd handig om bij je te hebben tijdens een actieve outdoorvakantie.

Een praktische hoofdlamp

De kans bestaat dat je tijdens je actieve outdoorvakantie op een plek terecht komt in de middle of nowhere waar extra of eigen licht gewenst is. Een zaklamp of het lampje van je smartphone zijn dan handig. Maar een hoofdlamp is helemaal handig: zo heb je je handen vrij en kun je goed zien wat je doet. Tip: controleer voordat je weggaat of de batterijen vol zijn, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Horloge.nl

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder