19 augustus 2020 door Onlineverf.nl

Verf voor de kinderkamer

Door onlineverf.nl

Verf de kinderkamer eens in horizontale banen

Kinderen willen vaak net even iets anders. Gewoon lekker gek. En daar is helemaal niets mis mee. Het creëren van een eigen identiteit is alleen maar goed en leerzaam. Hoe leuk zou het zijn als de slaapkamer van je kind dan ook een unieke uistraling kan krijgen? In dit artikel willen we je graag inspireren om de muur van jouw kinderkamer in banen te schilderen. Klinkt misschien als veel werk, maar het is ontzettend leuk en creatief.

Het voordeel van strepen op de muur is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt bijvoorbeeld wisselen met kleuren. Een ander voordeel is dat je de lievelingskleuren van je kind eindeloos kunt afwisselen. Zo krijgt je kind altijd de kleuren die hij mooi vindt en heb je nooit meer discussies zoals: ‘’Ik wil toch een andere kleur!’’

Nou klinkt dit allemaal heel mooi, maar hoe pak je dat aan? Hieronder vertellen we je stap voor stap hoe je deze banen op de muur kunt schilderen, met succes natuurlijk.

Dit heb je nodig om te beginnen

  • Van iedere gekozen kleur één blik verf
  • Verfroller en verfbak
  • Kwasten (mogen ook wegwerpkwasten zijn)
  • Rolmaat
  • Potlood
  • Bolletje touw
  • Krijt
  • Maskingtape
  • Schaar

Bovenstaande verfbenodigdheden zijn de basis om goede banen en lijnen te kunnen maken. Als je een hele vaste hand hebt, kun je het natuurlijk ook uit de losse pols doen, al zou dat een hele bijzondere prestatie zijn. In dat geval kun je beter beroepsschilder worden!

Hoe ga ik te werk?

Stap 1: Breng eerst met muurverf de achtergrondkleur aan. Dit is makkelijk wanneer je bijvoorbeeld één of meerdere banen in dezelfde kleur wilt hebben. Als de verf helemaal droog is, kun je beginnen aan de banen.

Stap 2: Bepaal waar de strepen moeten komen. Teken dit eerst met krijt af op de muur. Daarna meet je vanaf het plafond naar beneden en markeer je een aantal gestippelde potloodlijnen met de maskingtape.

Stap 3: Wrijf een stuk touw met krijt in. Span vervolgens het touw over de stippellijn op de muur en zet dit aan de uiteinden vast met maskingtape. Doe dit voor de boven- en onderkant van iedere streep.

Stap 4: Plak een strookje maskingtape over iedere krijtlijn. Hierdoor heb je een kader om de strepen.

Stap 5: Doe de verf in de verfbak en breng met de verfroller de strepen aan. Let erop dat je net met de roller over de rand van de maskingtape schildert. Zo krijg je een perfect strakke lijn. 

Stap 6. Trek de maskingtape eraf als de verf nog een beetje nat is.

Herhaal bovenstaande stappen voor iedere kleur, net zolang tot de muur klaar is!

Ben je op zoek naar ideeën?

Het voordeel van horizontale strepen is dat je oneindig kunt combineren. Kies je bijvoorbeeld rustige kleuren of ga je voor een gedurfde tint? Daarnaast is de keuze aan jou hoeveel kleuren je wilt gebruiken. Kies je er twee? Prima! Maar wil je voor drie of misschien wel meer kleuren gaan? Ook dat is natuurlijk allemaal goed! Het is maar net wat jij en je kleine leuk vinden.

In het voorbeeld hieronder zie je een rustgevende kinderkamer met gekleurde strepen. Deze kleuren zijn heel subtiel maar zorgen toch voor een speels effect. Wat je hier ziet is een mooi voorbeeld van eenvoud en rust, terwijl het helemaal niet saai is. De kleuren die gebruikt zijn: Tranquil Dawn (Flexa Kleur van het jaar 2020)  met daaronder zachtblauw (Vleugje Palmboom – Flexa).