Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

15 mei 2020

Video: Hoe doen zij het? Alles over mediaopvoeding!

Hoe doen zij het?

In de rubriek 'Hoe doen zij het?' zien we 4 gezinnen die vertellen over 10 verschillende opvoedthema's. Hoe gaan ze om met driftbuien, mediagebruik, seksuele opvoeding en grenzen stellen? Vanuit 4 verschillende perspectieven krijgen we antwoorden hoe het bij gezinnen thuis gaat. En geloof ons als we zeggen dat het super leuk is om te zien. In deze aflevering van 'Hoe doen zij het?' hebben we het over mediaopvoeding. Hoe denken ouders over het gebruik van (social) media? Hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van wat ze online uitspoken? En welke gevaren zie en bespreek je met je kind(eren)? Je ziet hun antwoorden hier!

Wat vind jij belangrijk als het gaat om mediaopvoeding? Hebben jullie vaste regels binnen het gezin? Hoe praat jij erover met je kind(eren)?

Meer kijken?

Hoe gaan ouders om met zakgeld en hoe zorgen ze ervoor dat hun kinderen verstandig en zelfstandig met geld om leren gaan? Je ziet het hier!

Wat is de opvoedstijl van verschillende gezinnen? Streng of mild? Belonen of straffen? Welke regels gelden er? Je ziet het hier!