Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

27 september 2019

Winactie Cinekid Festival

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid plaats: het grootste kindermediafestival ter wereld. Op de Westergas in Amsterdam en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab. Wij mogen namens Cinekid Festival 3x2 kaarten weggeven voor de film Une Colonie. Klik hier om mee te doen!

Stichting Cinekid

Kinderen actief betrekken bij kwalitatief hoogstaande media; dat is waar het om draait bij Cinekid. Al ruim 30 jaar zet Stichting Cinekid zich in om de productie van dit soort media voor kinderen te stimuleren en kinderen zelf een bijdrage te laten leveren aan de creatie ervan, met als doel de mediaontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik naar media te leren kijken en hun wereldbeeld te vergroten.

Hoogtepunt van dit beleid is het jaarlijkse Cinekid Festival, het grootste kindermediafestival ter wereld.

Cinekid Festival

Cinekid Festival vindt plaats van 19 t/m 25 oktober op de Westergas in Amsterdam. Naast Cinekid Amsterdam zijn er door heel Nederland satellietfestivals bij filmtheaters, bioscopen, cultuurhuizen en bibliotheken. Ieder theater heeft een basis Cinekid programma en voegt zelf extra activiteiten toe. Hier vind je de locaties die in 2019 meedoen. Klik op de locaties om te zien wat hun agenda is voor Cinekid on Tour.

Une ColonieUne Colonie

Une Colonie gaat over het turbulente leven van een tienermeisje en haar jongere zusje. Camille dwaalt door het landschap en praat met kikkers en kippen. Ze vaart als een zorgeloze ziel door het leven. Maar voor haar oudere zus, de introverte Mylia, zijn dingen gecompliceerder. Mylia is verdwaald tussen de onzekerheid in haar gezinsleven, de oppervlakkige sfeer op haar nieuwe school en haar eerste ervaringen op feesten. Het is Camille die uiteindelijk Mylia voorstelt aan Jimmy. De jongen uit het nabijgelegen Abenaki-reservaat is anders en zorgt voor een nieuwe kijk op haar leven. De film heeft al vele prijzen ontvangen en draait nu voor het eerst in Nederland. Une Colonie is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder. 

 

Winactie

Namens Cinekid Festival mogen wij 3x2 kaarten weggeven voor Une Colonie. De film draait meerdere keren tijdens het festival, de winnaars mogen zelf de dag en tijd uitkiezen. Je kunt hier meedoen. De winnaars worden op vrijdag 11 oktober per mail geïnformeerd.