Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

24 mei 2020

Winactie Eerste Hulp Bij Kinderen

‘Kinderen… Ze zijn ons grootste geluk, maar tegelijk onze grootste zorg. Door de angst dat er wel eens iets ernstigs met hen zou kunnen gebeuren en dat we er niets aan kunnen doen. Door de angst dat we uit onwetendheid niet op de juiste manier handelen in bepaalde situaties.’, aldus Dr. Sofie Vanderoost in Eerste Hulp Bij Kinderen. Precies om die reden heeft ze dit boek geschreven.

Wat doe ik als mijn kind zich heeft verbrand aan hete soep? Wanneer ga ik naar de dokter als mijn kind ziek is? Wat kan ik doen als mijn kind lijkt te stikken? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in Eerste Hulp Bij Kinderen. Dit boek richt zich op hulp bij kinderen van 0 tot 8 bij ongelukken, lichamelijke ontwikkeling, kinderziekten en ga zo maar door. 

Musthave op de plank

Dit naslagwerk van ruim 240 pagina’s is een musthave voor iedere ouder. Het boek is ingedeeld in 13 hoofdstukken met onder andere: eerste hulp bij spoed (verslikken, verstikken, vergiftiging, brandwonden), kinderziekten, alles over beestjes (insectenbeten, luizen, wormpjes) en verschillende kinderfases (groeipijn, seksualiteit, bedplassen). Een compleet handboek voor kleine en grote problemen.

Wist je dat?

Wist jij bijvoorbeeld dat kinderen die klagen over buikpijn en rond hun navel aanwijzen als pijnlijk, dit kan betekenen dat hij oorpijn of keelpijn heeft? Wijst je kind een andere plek op de buik aan, dan heeft hij waarschijnlijk ook echt pijn op die plek.

En wist je dat kinderen die niet ernstig ziek zijn, gemiddeld 4 dagen koorts hebben? Voor jou als ouder lijkt dit heel lang, maar het blijkt dus best mee te vallen. En wist je ook dat slechts 3% van de kinderen een ernstige ziekte ontwikkelt? Dat is een opluchting!

Moderne inslag

Wat vooral opvalt in het boek is de prettige schrijfstijl, indeling van de pagina’s en vormgeving. Er wordt veel gebruik gemaakt van afbeeldingen, icoontjes en illustraties. Dit maakt het prettig leesbaar. De teksten lezen fijn en ingewikkelde termen zoals valse kroep, waterbreuk of een lijmoor worden duidelijk uitgelegd.

Laten overgeven of drinken geven?

Heb je het wel eens meegemaakt, dat je kind iets heeft gegeten of gedronken wat giftig of gevaarlijk is? Ondanks alles goed afschermen, afsluiten of wegzetten kan het toch op een onbewaakt moment gebeuren dat je kleine iets in zijn mond stopt wat schadelijk kan zijn. Vreselijk. Maar wat moet je dan doen? Soms is het goed om je kind direct te laten overgeven maar in andere gevallen kan dit juist heel schadelijk zijn omdat het de slokdarm kan verbranden, zoals schoonmaakmiddelen – dan moet je juist eerst spoelen met water en erna drinken. Heeft je kind een giftige plant gegeten? Dan dus wel vinger in zijn keel en zo snel mogelijk alles eruit proberen te krijgen. Bel ook meteen het gifcentrum of de huisarts. Nog meer voorbeelden van what to do bij specifieke vergiftigingen vind je in dit boek. Het is daarom wel aan te raden om het boek niet alleen als naslagwerk te gebruiken maar vooraf goed te lezen, zodat je de handelingen bij levensbedreigende situaties al opgeslagen hebt. Op zo’n moment opzoeken wat je het best kunt doen is natuurlijk verre van realistisch.

Winactie

De winactie is gesloten.

Wil jij meer informatie over het boek of hem vast bestellen? Dat kan hier.

 

Volg je ons al op Instagram? Je vindt ons hier.

Lees ook: