Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

23 maart 2020

Winactie prachtige vier op een rij

In samenwerking met Wooden Amsterdam mogen wij een prachtige handgemaakte Vier Op Een Rij set weggeven van het merk Nkuku! En nu de scholen dicht zijn kan je niet genoeg leuke spellen in huis hebben...

Nkuku

Deze unieke vier op een rij is gemaakt van mangohout. Nkuku heeft een speelgoedlijn waarin ze traditionele spellen nieuw leven inblazen. Ze hopen op deze manier producten te maken die generaties lang mee kunnen. Iedere set is uniek door de natuurlijke houtstructuur. De spellen zitten ook nog eens in prachtige en stevige verpakkingen zodat je set lang mooi blijft. Wil jij deze eye-catcher winnen om met je kind(eren) vier op een rij te spelen? Je kunt meedoen door je gegevens achter te laten in dit aanmeldformulier. Extra kans om te winnen maak je door ook mee te doen via onze Instagram vanaf 19.00 vanavond.

Wij zijn in love

Zodra onze eigen vier op een rij binnenkwam, waren we op slag verliefd. De kwaliteit van het hout en de uitstraling van het geheel komt nog beter tot zijn recht als je hem voor je hebt. Vroeger was vier op een rij voor veel kinderen een geliefd familiespel, dus het heeft een hoog nostalgiegehalte! Voor kleine kinderen is het nog wat ingewikkeld om te begrijpen waar het spel om draait, maar is het wel al goed voor de fijne motoriek. Het is best een priegelwerkje voor kleine handjes om die schijven in een opening te doen. Voor kinderen vanaf 6 jaar is de vier op een rij echt een succes. Het wedstrijdelement en de uitdaging om het spel tactisch te spelen doen het goed. Het is wat ons betreft een leuke afwisseling met alle digitale schermen en online spelletjes. Een moment voor quality time samen! Oh, en zijn je kinderen het na een keer spelen wel zat? Uit eigen ervaring kunnen we spreken dat het ook heel leuk is om het samen met je partner te spelen als de kinderen op bed liggen. Ouderwets? Welnee! Weer hartstikke hip!

Waarom speelgoed van hout?

Houten speelgoed is hot. De oude houten speelgoedtrein waar je vroeger zelf mee speelde, wordt weer van zolder gehaald en krijgt een mooie plek in je interieur. Speelgoed moet tegenwoordig ook stijlvol zijn en het liefst passen bij de rest van het huis. Naast dat houten speelgoed simpelweg mooi en tijdloos is, zijn er nog tal van andere redenen waarom je houten speelgoed zou moeten verwelkomen in jullie leven!

Houten speelgoed is duurzaam

Hout is een stuk duurzamer dan plastic. En dan bedoelen we niet alleen dat houten speelgoed langer mee gaat, maar dan hebben we het ook over hoe het geproduceerd wordt. Bij het productieproces komen er geen giftige stoffen vrij. Daarom is houten speelgoed ook altijd vrij van schadelijke stoffen (let op: er zijn ook houten producten die aan elkaar zijn gelijmd, dit kunnen uitzonderingen zijn). Dit maakt het vanzelfsprekend milieuvriendelijker. 

Maar hoe zit het dan met die mangoboom? Die moet toch gekapt worden voor deze vier op een rij? Leuk weetje: Een mangoboom groeit behoorlijk snel. In deze korte periode kan de boom wel 40 meter worden. In de eerste periode produceert de boom veel fruit maar na verloop van tijd wordt dit steeds minder. Dus de mangoboom levert steeds minder op. Daarom kappen de mango boeren de bomen als de productie teveel is verslechterd, om er vervolgens een nieuwe boom voor terug te plaatsen. Het hout van de gekapte boom krijgt zo weer een tweede leven doordat het gebruikt wordt voor speelgoed of meubels.

Houten speelgoed is veilig

Kinderen zijn best hardhandig, hebben nog wel eens de neiging om met spullen te gooien of laten het uit hun handen vallen. Hout breekt niet zo snel als plastic dus grote kans dat het mooie houten speelgoed er na jaren nog hetzelfde uitziet. Plastic speelgoed kan gauw stuk gaan met scherpe randjes als gevolg.

Wooden Amsterdam

Bij Wooden Amsterdam weten ze als geen ander hoe mooi natuur in huis kan zijn. Door duurzaam hout te combineren met design, weten ze tijdloze producten te maken. Daarnaast werken ze nauw samen met andere leveranciers, zoals Nkuku.

Staat deze prachtige vier op een rij binnenkort bij jullie thuis te shinen? Je vindt de winactie hier.

Lees ook: