Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

7 oktober 2013

YourSafetynet maakt internet veiliger

Mediaopvoeding is vooral: praten. Maar soms helpt dat niet, of geeft het alsmaar ruzie. Voor dat soort gevallen adviseren we YourSafetynet. Met 10% korting!

Ouders vragen regelmatig hoe je controle houdt over wat je kind op internet doet. Ons antwoord is steevast: dat kun je niet, dus probeer het ook maar niet.

Het enige wat je kunt doen, is goed naar je kind kijken (hoe gedraagt het zich?) en regelmatig praten over zijn of haar belevenissen in online games en op sociale media-sites.

Dus: door voortdurend te blijven praten over wat je kind meemaakt, en wat daar leuk of niet leuk aan is, regels te geven, en vertrouwen te tonen, bereik je meer dan met een opvoeding die uitgaat van controle.

Voor de meeste ouders en kinderen is dit afdoende, maar er zijn situaties waarin het niet of onvoldoende werkt: met name bij excessief computergebruik dat moeilijk te stoppen valt, en bij kinderen waar moeilijk mee te praten valt. In dat geval kun je wel wat hulp gebruiken. Wij adviseren daarvoor: het programma YourSafetynet.

Tijdklok

Voor ouders die de hulp van een tijdklok willen inroepen (voor het beperken van de dagelijkse computertijd en/of het vaststellen van tijden waarop wel of niet gecomputerd mag worden) kún je gebruik maken van de ouderlijke controle in Windows, of van eventuele tijdsinstellingen in je router, maar de mogelijkheden zijn dan vaak te beperkt of domweg onhandig.

De tijdklok-functie in YourSafetynet is erg goed en erg uitgebreid; precies zoals ouders het willen.

Zorgenkinderen

Daarnaast zijn er kinderen die meer nodig hebben dan vrijblijvende begeleiding.

Zo zijn er kinderen die nare dingen hebben meegemaakt, waardoor ze anders reageren op grensoverschrijdend gedrag. Denk aan kinderen met hechtingsproblemen of aan pleegkinderen. Ook zijn er kinderen met stoornissen in hun gedrag of hun ontwikkeling, waardoor ze minder voorspelbaar reageren op eisen die hun omgeving aan ze stelt. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met ADHD, ODD, of een stoornis in het autistisch spectrum. En tenslotte zijn er kinderen met verminderde intelligentie of een verstandelijke beperking.

In al dat soort gevallen kan software-matig toezicht zinvol zijn. YourSafetynet biedt daarvoor ruim voldoende mogelijkheden.

YourSafetynet

YourSafetynet is een hulpprogramma waarmee je kinderen enerzijds de nodige vrijheid kunt geven om te gamen, te surfen of met social media aan de slag te gaan, terwijl je je anderzijds niet voortdurend zorgen hoeft te maken.

En áls er vervelende dingen gebeuren, zoals stalking of digitaal pesten, levert het programma bewijsmateriaal waarmee je naar de schoolleiding of de politie kunt. Het programma heeft een alarmknop (in de taakbalk) waarmee je beelden en teksten kunt opslaan.

We hebben gekozen voor YourSafetynet om de volgende redenen:

  • uitgebreide mogelijkheden;
  • simpele bediening;
  • alles in begrijpelijk Nederlands;
  • een goed functionerende helpdesk;
  • een korting van 10% voor bezoekers van Ouders Online.

Systeemvereisten: Windows-PC (ook 64 bit).
Prijzen: afhankelijk van het aantal licenties (voor 1, 3 of 5 PC's).

Kopen met korting

Als bezoeker van Ouders Online krijgt u een korting van 10%:

Tips

  • er is een gratis probeerversie beschikbaar die 30 dagen functioneert. Bent u tevreden, en wilt u het programma aanschaffen met korting, doe dat dan via onze actiepagina van YourSafetynet
  • laat ons weten of u tevreden bent over dit product, en vooral ook als u nog andere wensen heeft. Dan geven wij dat door aan de makers. Mail naar [email protected]
  • voor scholen is een scholenversie beschikbaar. Ook daarvoor kunt u korting bij ons krijgen. Mail naar [email protected]

Smartphones en tablets

Jongeren maken steeds vaker gebruik van smartphones en tablets. YourSafetynet kan die op dit moment nog niet beveiligen. (Althans: de scholen-versie wel, maar de versie voor particulieren nog niet.)

Ga naar YourSafetynet voor meer informatie en online bestellen.