Home » Artikelen » Zorgverzekering 2020 je mag weer overstappen

Zorgverzekering 2020: je mag weer overstappen!

Door:

Amy Sprikkelman

Het is weer zover: alle premies van 2020 zijn binnen. Vanaf nu tot en met 31 december kun je weer je zorgverzekering vergelijken en een nieuwe afsluiten.

Zorgverzekering

Het is zeker aan te raden om kritisch naar je zorgverzekering te kijken. Misschien zit die beugel van je zoon er toch aan te komen, heb je in 2020 geen fysiotherapie meer nodig of ben je volgend jaar uitgerekend en wil je weten welke geboortezorg er in de verschillende verzekeringen zitten. Kortom, neem je zorgbehoeftes even goed onder de loep.

Waarom overstappen van zorgverzekeraar?

Veel mensen zitten al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. Maar is dat eigenlijk wel zo handig? Ieder jaar weer veranderen de premies en de polisvoorwaarden van de aanvullende pakketten. Daarnaast veranderen jij en je gezin ook. Dus misschien ben je wel te beperkt of juist te uitgebreid verzekerd voor in 2020. En sluit je je nieuwe zorgverzekering bij Independer af? Dan krijg je een gratis Tandongevallen-verzekering erbij. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je gebitsschade is ontzettend duur. Van dat geld doe je natuurlijk liever leuke dingen met het gezin. En ook niet geheel onbelangrijk: je kunt maar één keer per jaar overstappen. Dus ben je niet tevreden over je huidige zorgverzekeraar, dan is dit hét moment.

Check de nieuwe premie van je huidige zorgverzekeraar

Wel blij met je huidige zorgverzekeraar? Dan is het wel verstandig om te weten hoe hoog de premie volgend jaar is. Check het snel met onderstaande tool.

Alle premies op een rij

Hieronder zie je een overzicht van de zorgpremies van 2020 en het verschil met 2019.

Bron: Independer

 

Amy Sprikkelman

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder