Sneller herstellen na de bevalling: 7x tips om je te helpen!

Hoe kan je besparen op luiers? Met deze tips ben jij een stuk minder kwijt aan deze grote kostenpost

Natuurlijk wil je het beste voor je kind, maar dat betekent niet dat je daarvoor altijd de hoofdprijs hoeft te betalen. Luiers zijn een grote kostenpost, vooral het eerste levensjaar. Gelukkig kun je veel geld besparen door te zoeken naar voordelige luieraanbiedingen. Hoe je dat doet lees je in dit artikel, samen met nog veel meer tips om te besparen op luiers.

Hoe vaak moet je de luier eigenlijk verschonen?

Luiers verschonen en je baby voeden zijn de twee activiteiten die je het meest op een dag doet als je een newborn in huis hebt. Gemiddeld genomen verschonen ouders hun baby tussen de 8 en 12 keer per dag. Gelukkig neemt het aantal luiers op een dag na een aantal maanden al af. Een baby van 6 maanden oud hoeft bijvoorbeeld nog maar zo'n 5 tot 7 keer per dag verschoond te worden. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je zelf fijn vindt. Sommige ouders willen de luier na elke plas verschonen, terwijl andere ouders wachten tot de luier wat voller is. De luiers van tegenwoordig absorberen ontzettend goed, waardoor kinderen er meestal geen last van hebben. Wel is het zo dat het ene babyhuidje gevoeliger is dan de ander. Mocht het zo zijn dat je baby snel last heeft van luieruitslag, is het slim om de luier vaker te verschonen. Tussendoor even de billen luchten zonder luier doet ook wonderen. Zorg wel dat je er een opneembaar verschoonmatje onder legt, baby's vinden het heerlijk om te plassen als ze geen luier aanhebben (en maken daar maar al te graag gebruik van).

Luiers vergelijken, de beste manier om te besparen

Door te kijken naar de aanbiedingen van verschillende luiermerken en deze met elkaar te vergelijken, kun je vaak flink besparen op de kosten van luiers. Webshops bieden regelmatig kortingen op luiers waardoor je een stuk minder betaalt voor jouw merk luiers. Een handige website om luiers te vergelijken is Luieraanbiedingen.net waar je alle actuele aanbiedingen makkelijk kunt bekijken en de luiers meteen online kunt kopen. Je kunt hier ook alle merken babydoekjes, luierbroekjes en zwemluiers vergelijken in prijs en direct bestellen.

Koop de luiers in grotere hoeveelheden

Een ander tip om te besparen op luiers is om ze in grotere verpakkingen te kopen. Hierdoor ben je per luier vaak goedkoper uit dan wanneer je een kleinere verpakking koopt. Dit is vooral handig als je baby al wat ouders is, in de newborn fase groeien ze ontzettend snel en heb je eerder weer een nieuwe maat luiers nodig. Er zijn overigens ook genoeg baby aanbiedingen online te vinden.

Besparen door voor een goedkoper merk te kiezen

Er zijn veel luiermerken op de markt en er komen regelmatig ook weer nieuwe bij. Het ene merk is goedkoper dan de ander, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze minder goed zijn. Veel ouders beoordelen de luiers van Kruidvat bijvoorbeeld evengoed als Pampers terwijl er een groot verschil zit in prijs. Koop van verschillende merken eens een kleinverpakking om te proberen. Dit zijn enkele verschillen waar je op kunt letten om te bepalen of dat voor jou belangrijk is.

  • Sommige luiers zijn speciaal ontwikkeld voor kindjes met een gevoelige huid
  • De materialen waar luiers van zijn gemaakt, verschillen per merk. Sommige merken gebruiken bijvoorbeeld biologisch afbreekbare materialen.
  • Er zijn luiers op de markt met extra beschermrandjes om doorlekken te voorkomen.
  • Het absorptievermogen verschilt per merk maar ook per model.
  • Niet alle luiers hebben een plasindicator, dit is een lijn op de luier die verkleurt als je baby heeft geplast.

Zijn wasbare luiers goedkoper dan wegwerpluiers?

Een andere manier om te besparen op luiers is door de overstap te maken naar wasbare luiers. Op de lange termijn ben je met wasbare luiers namelijk goedkoper uit dan met wegwerpluiers. Het aanschaffen van wasbare luiers is wel een investering omdat je een groot pakket moet aanschaffen, maar deze heb je er binnen enkele maanden al uit. Er is wel een nadeel aan wasbare luiers, het verschonen en het wassen van wasbare luiers vraagt meer tijd dan het gebruik van wegwerpluiers.

Nooit meer te veel betalen voor luiers

Met deze tips zul je voortaan een stuk minder gaan betalen voor luiers, zonder in te leveren op kwaliteit. Zo houd je weer extra geld over om leuke dingen van te doen. Wel zo fijn.

Lees ook: