Een disco kinderfeestje organiseren, zo wordt het een succes

Kinderen leven vaak al weken, soms wel maanden, toe naar hun kinderfeestje. Van jungle feestjes tot zwemfeestjes, waarschijnlijk heeft ook jouw kind elk jaar weer een spetterend idee voor zijn of haar feestje. Vanaf een jaar of 8 vinden kinderen discofeestjes vaak geweldig. Een middag vol plezier, dansen en muziek is meestal een enorme hit. Waar moet je allemaal aan denken als je een disco feestje organiseert? We geven tips!

De muziek maakt het feest

Bij een discofeestje is muziek natuurlijk het belangrijkst, want zonder muziek kan er niet gedanst worden. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, is het slim om van tevoren een playlist te maken, bijvoorbeeld in Spotify, zodat je die kunt aanzetten tijdens het feestje. Een goede speaker is ook een must.

Organiseer je het feestje liever niet zelf? Je kunt er ook voor kiezen om het disco kinderfeestje naar je toe te laten komen, waardoor jij je niet meer bezig hoeft te houden met de muziek en het geluid. Zo wordt het hele feestje voor je geregeld en georganiseerd, ze komen gewoon bij je thuis. Een feest om niet meer te vergeten!

Maak er een disco woonkamer van

Bij een goed dansfeest hoort natuurlijk ook aankleding. Denk aan een discobal aan het plafond en vette discolampen die de hele ruimte verlichten. Een andere simpele oplossing is om gekleurde kerstlampjes op te hangen. Als je nog meer wilt uitpakken, kun je er zelfs voor kiezen om een rookmachine te huren voor een dag of koop voor iedereen een confettikanon die ze mogen laten knallen.

Een thema dansfeest

Bedenk een leuk thema bij het discofeestje, samen met je kind. Zet bijvoorbeeld op de uitnodiging dat iedereen als dier verkleed mag komen of maak er een eenhoorn- of drakenfeest van. Wil je er geen vast thema van maken? Dan kun je er ook voor kiezen om een verkleedkist in de kamer te zetten waar allemaal verkleedkleding in zit. Dan kan iedereen kiezen wie of wat hij wil zijn.

Ga erbij zingen

Regel een karaokeset met meerdere microfoons. Een kinderdisco met muziek en een dansvloer is geweldig, maar je maakt het feestje helemaal af met karaoke tussendoor. Regel je voor jezelf vast oordoppen?

Spelletjes spelen

Zorg dat je leuke spelletjes bedenkt voor tussendoor. Bijvoorbeeld een dance battle of laat alle kinderen de limbo dansen, waarbij je de stok elke keer lager houdt.

Er moet ook gegeten worden

Van dansen krijg je honger, dus zorg ook zeker dat er genoeg te snacken is tijdens het feestje. Je kunt kiezen voor gezonde tussendoortjes maar natuurlijk hoort er ook een lekkere taart bij een verjaardagsfeest. Extra leuk als je er sterretjes in doet!

Discodiploma

Is het feest voorbij? Geef alle kinderen dan een persoonlijk discodiploma!

Hopelijk heb je zo genoeg inspiratie voor het organiseren van jullie kinderdisco, veel dansplezier!