Farah heeft een ernstige spierziekte: dit is waar ze bang voor is

Farah heeft een ernstige spierziekte. Ze onderging vorig jaar een ingrijpende operatie aan haar rug en wordt nog regelmatig behandeld in het ziekenhuis. Behandelingen waar ze vaak angstig voor is.

Na een zware rugoperatie moest Farah zeven weken lang revalideren. Een zware periode waarin ze het zowel lichamelijk als emotioneel zwaar had. Door haar revalidatie in coronatijd moest ze haar leeftijdsgenootjes vaak missen.

Momenteel moet Farah nog steeds regelmatig naar het ziekenhuis voor verschillende onderzoeken en behandelingen. Ze is van tevoren vaak angstig. “Dat komt doordat ze niet in de hand heeft wat er gebeurt”, vertelt Farahs moeder Inge. “Ze ziet op tegen de pijn die ze vreest te gaan hebben tijdens een behandeling. Het is een zware tijd en we zijn veel in het ziekenhuis. Ons positieve karakter houdt ons als gezin sterk.”

Toch zijn er volgens Inge momenten waarop Farah kan ontspannen, óók in het ziekenhuis: “Een bezoek van de CliniClowns fleurt haar echt op. Dan wordt ze even niet gezien als patiënt, maar echt als Farah. Wij als ouders moeten er ook altijd erg om lachen, maar we houden ons zoveel mogelijk op de achtergrond. We willen het echt haar moment laten zijn.”

Ook thuis hoeft Farah de CliniClowns niet te missen. Ze videobelt regelmatig met haar favoriete clowns op de CliniClowns App. “Dan krijgt ze alle aandacht en kan ze haar verhaal kwijt”, zegt Inge. “Ze vertelt echt alles aan de clowns, soms wel meerdere keren op een dag. Het is een uitlaatklap voor haar. Dat is heel belangrijk.”

Je kunt CliniClowns ook structureel steunen. Dankzij jouw structurele steun kan CliniClowns nog meer kwetsbare kinderen en mensen met dementie een glimlach bezorgen. Word donateur.