De leukste luisterverhalen en -sprookjes voor kinderen van 5 t/m 8 jaar

In een wereld waar beeldschermen vaak centraal staan, zijn luisterverhalen een fijn alternatief voor de ontwikkeling van kinderen. Luisterverhalen zijn niet alleen een bron van plezier en ontspanning, maar spelen ook een cruciale rol in de taalontwikkeling van jonge luisteraars. Met slechts 20 minuten voorlezen per dag kunnen kinderen tot een miljoen extra woorden per jaar horen, wat een positief effect heeft op hun woordenschat, emotionele intelligentie en algemene leervermogen. Dat geldt dus ook voor het luisteren naar luisterverhalen. Ririro is een platform met meer dan 1000 gratis te beluisteren verhaaltjes. We hebben hun leukste luisterverhalen en luistersprookjes voor kinderen van 4 t/m 8 jaar op een rij gezet.

Luisterverhalen van Ririro

Het luisterplatform Ririro geeft je toegang tot een wereld van kinderliteratuur, waar kinderen van alle achtergronden én talen hun fantasie kunnen voeden met een uitgebreide verzameling verhalen. Met hun uitgebreide en meertalige bibliotheek, maakt Ririro het rijk van verhalen toegankelijk voor iedereen.

 1. Hans en Grietje: Een sprookje over twee kinderen die verdwalen in het bos en een huisje van snoep vinden, maar moeten ontsnappen aan een boze heks. Luister het verhaal hier.
  
 2. Roodkapje: Het bekende verhaal van een meisje dat haar zieke grootmoeder bezoekt en een ontmoeting heeft met een wolf. Luister het verhaal hier.
  
 3. Sneeuwwitje: Het sprookje van een jong meisje dat ontsnapt aan haar jaloerse stiefmoeder en bij zeven dwergen gaat wonen. Luister het verhaal hier.
  
 4. Assepoester: Het verhaal van een jong meisje dat slecht behandeld wordt door haar stiefmoeder en -zussen, maar uiteindelijk trouwt met een prins. Luister het verhaal hier.
  
 5. Klaas Vaak: Een verhaal over een figuur die kinderen helpt in slaap te vallen door hen mooie dromen te geven. Luister het verhaal hier.
  
 6. Het Verhaal van Pieter Konijn: Dit verhaal gaat over een ondeugend konijntje genaamd Pieter, die avonturen beleeft in de tuin van meneer McGregor, ondanks de waarschuwingen van zijn moeder. Luister het verhaal hier.
  
 7. Repelsteeltje: Een klassiek sprookje over een meisje dat de uitdaging krijgt om stro in goud te spinnen, met de hulp van een mysterieus wezen genaamd Repelsteeltje. Luister het verhaal hier.
  
 8. Waarom de Bananen van de Aap Zijn: Dit is een vermakelijk verhaal over hoe apen hun slimheid gebruiken om aan bananen te komen, vol avontuur. Luister het verhaal hier.
  
 9. Sinbad de Zeeman: Een reeks van spannende avonturen van Sinbad, een dappere zeeman die exotische landen bezoekt en magische wezens tegenkomt. Luister het verhaal hier.
  
 10. De Gelaarsde Kat: Een slimme kat helpt zijn arme molenaarszoon-eigenaar om rijkdom en de hand van een prinses te verkrijgen. Luister het verhaal hier.
  
 11. Goudlokje en de Drie Beren: Een klein meisje genaamd Goudlokje ontdekt het huis van drie beren. Ze probeert hun stoelen, pap, en bedden uit, wat leidt tot verrassende ontmoetingen. Luister het verhaal hier.
  
 12. De Gouden Vogel: Een koning stuurt zijn drie zonen op een avontuurlijke zoektocht naar een zeldzame gouden vogel. Luister het verhaal hier.
  
 13. Peter Pan: Het tijdloze verhaal van een jongen die nooit opgroeit. Samen met de kinderen en Tinkelbel beleeft hij avonturen in het magische Nooitgedachtland. Luister het verhaal hier.

Voorlezen of luisteren?

Voorlezen heeft oneindig veel mogelijkheden voor zowel je kind als voor jezelf. Naast het stimuleren van de taalontwikkeling, bouw je door voor te lezen ook aan jullie band samen. Naast voorlezen, zijn luisterverhalen een goed alternatief om je kind mee te nemen in de wereld van verhalen en fantasie. Ideaal op dagen dat je zelf druk bent, voor onderweg in de auto of voor momenten die nodig zijn om wat rust in te bouwen op een dag. Veel luisterplezier!