Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Op zoek naar het leukste gezinsspel met jonge kinderen? Het bordspel 'De strijd om het dubbeltje' is een hit!

Spelletjes spelen met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Te moeilijk, te jaloers, te lang… Onze 6-jarige is niet altijd te genieten tijdens een spelletjesmiddag. Maar toen we het Donald Duck bordspel "De strijd om het dubbeltje" in handen kregen, was het een feest bij ons thuis! Stel je de blijdschap voor van een kleine Donald Duck liefhebber in huis, die al sinds ze twee jaar is elke dag in de Donald Duck bladert (en sinds kort ook zelf leest). De verhalen konden nu tot leven komen in dit bordspel met haar favoriete figuren Katrien en Juultje. Hieronder lees je meer over dit leuke bordspel voor Donald Duck fans (tip: dit is grote hit voor onder de boom!). En vanaf 19 december hebben we ook nog eens een geweldige winactie....

Een spannend verhaal

Bij het openen van het spel troffen we een leuke strip aan. Deze strip is het begin van het spel: Dagobert Duck heeft een gloednieuwe raket, maar… zijn geluksdubbeltje wordt gestolen door die slinkse Magica! Dagobert vraagt zijn familie hem te helpen zijn geluksdubbeltje terug te krijgen, en de gelukkige mag mee in de raket! Tijd voor een avontuur met Dagobert en zijn familie, dwars door Duckstad, op jacht naar het dubbeltje.

Zo werkt het

Het spel is een spannend kat-en-muisspel. Niemand speelt als Magica, maar ze krijgt elke ronde haar eigen zetten via speciale Magica-kaarten. De spelers gebruiken Donald Duck kaarten om hun stappen te zetten. Ben je voorbij Magica gekomen met je speler? Dan heb je het geluksdubbeltje in handen! Maar, als Magica jou weer inhaalt, ben je het dubbeltje weer kwijt. Het spel zit ook nog vol verrassingen, zoals de Raaf kaart waarmee Magica ineens een flink stuk vooruit springt, of de Guus Geluk kaart die jou of je kind helpt om extra stappen te zetten.

Er zijn ook leuke plekken waar je langs komt op het speelbord. Zo heb je het huis van Buurman Bolderbast. Op deze plek mag je een kaart pakken van de speler naast je. En dan is er natuurlijk ook het huis van Donald Duck. Als je daar aankomt, mag je je eigen kaarten omruilen voor nieuwe uit de stapel. Wie weet kom je daardoor zomaar voorbij Magica. Ons eigen testpanel werd dolenthousiast van deze momenten tussendoor die het spel zomaar een andere wending geven. In totaal zijn er 8 plekken op het bord waar je iets kan doen. Daarnaast zijn er 3 speciale kaarten die je extra voordeel geven in het spel.

Voor welke leeftijd is het Donald Duck spel?

Het spel is leuk voor kinderen van 5 t/m 9 jaar ongeveer. Je kunt het spel aanpassen aan het niveau van je kind. Voor kleuters kun je het nog eenvoudig houden. Focus je dan alleen op de basisregels, zoals de stappen zetten op het bord met de Donald Duck kaarten.

Het kan een goed idee zijn om de 'pest'-elementen van het spel even achterwege te laten voor kleuters. Deze elementen, zoals kaarten stelen of elkaar dwarsbomen, kunnen voor de jongere spelers nog ingewikkeld te begrijpen of frustrerend zijn. Door deze elementen eruit te halen, blijft het spel leuk zonder dat het te competitief wordt.

Voor kinderen die al wat meer begrijpen van spelregels en strategie, kun je gaan voor de volledige spelervaring, met alle speelelementen. Dit maakt het juist weer spannender.

Het spel is ook leuk voor tussendoor, onze ervaring is dat je na ongeveer 15 minuten wel door een spelronde heen bent. Dit maakt het perfect voor kinderen met kortere focus.

Het spel is goedgekeurd!

Onze dochter vindt het een heel leuk spel. Het is zeldzaam dat ze elke dag vraagt om een bepaald spelletje te spelen, maar "De strijd om het dubbeltje" heeft dat voor elkaar gekregen. En omdat elk spel maar kort duurt, is het ook makkelijk er nog even bij te pakken, bijvoorbeeld na het avondeten. Ze is 6 jaar en begreep al snel hoe het spel werkt en vindt het leuk om samen te strijden tegen Magica. De verschillende spelelementen zijn leuk om samen te ontdekken in Duckstad.

Conclusie: een must-have voor Donald Duck fans

Als je kind een grote fan is van Donald Duck, is dit bordspel echt een aanrader. Het brengt de avonturen van hun favoriete personages tot leven in een spannend, interactief avontuur. Maar ook als de tijdschriften van Donald Duck bij jullie thuis niet door het hele huis te vinden zijn, is dit een heel toegankelijk bordspel voor kinderen. "De strijd om het dubbeltje" is niet alleen leuk, maar ook een fijne manier om samen met je kinderen een gezellige tijd te hebben.

Wil je meer lezen over het spel of hem direct in huis halen? Bekijk het spel hier.