11 september 2016 door Jacqeline Eckhardt

De Tepper Tweeling maakt New York onveilig (10+)

Hectische graphic novel, compleet met appjes, foto's, streetviews en screenshots van smartphones.

De Tepper Tweeling maakt New York onveilig
[ook verkocht als 'De Tepper Tweeling zet New York op stelten']
tekst en ill.: Geoff Rodkey
vertaling: H.C. Kaspersma
uitg.: Moon, 2016
ISBN: 978-90-488-3101-2
omvang: 272 pagina's
prijs: € 17,50
Online bestellen

De Tepper Tweeling maakt New York onveilig is het vervolg op De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo'n beetje ook). In dit nieuwe deel draait het om een speurtocht die Claudia organiseert om geld in te zamelen voor een goed doel. Dat gaat uiteraard niet meteen van een leien dakje.

Claudia vat het plan op om de Eerste Jaarlijkse Speurtocht van de Culvertschool te organiseren. Zo wil ze geld ophalen voor de Manhattan voedselbank, zodat een heleboel hongerige mensen een fatsoenlijke maaltijd krijgen. In teams van vier leerlingen speuren ze Manhattan af op zoek naar voorwerpen die ze onderweg moeten meenemen. Ook moeten er opdrachten worden gedaan. Sponsors kunnen geld inzetten op 'hun' winnende team.

Terwijl hun moeder het team van Claudia begeleidt, gaat vader met het team van Ries mee. Niet helemaal van harte, want de vader van Claudia en Ries is advocaat en dan gaat het werk altijd door. Dus ook tijdens de speurtocht. Halverwege maakt de vader van Ries dan ook een deal met zijn team. Hij zet de jongens op de veerboot naar het Vrijheidsbeeld (wat een opdracht is) en gaat zelf héél even naar kantoor om wat te werken. En daar gaat het mis...

Geoff Rodkey heeft een échte graphic novel gemaakt: compleet met appjes, foto's, streetviews en screenshots van smartphones. Het is even wennen om in de hectiek van elke pagina de weg te vinden, maar als je het ritme eenmaal te pakken hebt, leest deze Tepper Tweeling als een trein!