Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

9 februari 2014 door Jacqueline Eckhardt

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss (9+)

Een spannend verhaal over een magisch kookboek dat in verkeerde handen is gevallen.

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss
tekst: Kathryn Littlewood
ill.: Wouter Tulp
uitg.: Van Holkema & Warendorf, 2013
ISBN: 978-90-7733-030-2
omvang: 256 pagina's
prijs: € 14,99
zelf lezen: AVI 9 - M6/E6
Online bestellen

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss is een goed opgebouwd, prettig leesbaar leesboek (met grote letters!). Heel af en toe - bij elk nieuw hoofdstuk - voegt illustrator Wouter Tulp een prentje toe, maar de échte beeldvorming komt uit de tekst. Fantasierijke beeldvorming, want in de familiebakkerij in het dorpje Rampenburg gebeuren rare dingen. Althans, vóórdat tante Lilian het magische kookboek van de familie Bliss kwam stelen...

Toen alles nog goed was, runde de familie Bliss een magische bakkerij met behulp van een toverkookboek. De magische recepten losten problemen op, en dat bleef niet onopgemerkt. Tante Lilian (is zij hun echte tante?) meldt zich bij de kinderen Bliss, en maakt hen het kookboek afhandig.

En nu profiteert tante Lilian dus van het magische kookboek. Ze wordt beroemd met de magische recepten, schrijft een populair kookboek, en presenteert een kook-show op tv. De familie Bliss ziet met lede ogen aan hoe Lilian hun kookboek misbruikt voor eigen gewin. Als Lilian haar magische ingrediënten via de supermarkt gaat verkopen, ontdekt Roos dat iedereen die een magisch ingrediënt van Lilian binnenkrijgt, volledig in haar macht raakt. Dan is de maat vol. Het toverkookboek moet terug. Tijdens een live-uitzending van Lilians kook-show daagt Roos Lilian onverwacht uit voor een kookwedstrijd. Lilian, die voor het oog van de camera’s niet durft te weigeren, neemt de uitdaging aan. De inzet is het Bliss-kookboek.

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss is een bijna nostalgisch leesboek, met een mooi uitgewerkte, spannende verhaallijn, fantasy-elementen, en sympathieke, bescheiden karakters. Best een verademing, dat Roos zich bekommert om haar familie, in plaats van vriendinnen, feestjes, mobieltjes en must haves.

Onmisbaar voor jonge lezers die houden van bakken en koken. Ook verkrijgbaar: Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss.