17 mei 2017 door Jacqueline Eckhardt

De wilde heks - Bloedzussen (12+)

Deense spanning en magie.

De wilde heks – Bloedzussen
door: Lene Kaaberbol
uitg.: Lannoo, 2017
ISBN: 978-94-014-4118-6
omvang: 216 pagina's
prijs: € 12,50
Online bestellen

In dit 4e deel van de wilde heks-serie wordt hoofdpersoon Clara 13 jaar. Dat is het moment waarop ze de 13-jaarsproef moet uitvoeren. Zodat ze een echte wilde heks wordt. Maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Clara is een doodgewoon meisje, totdat ze na een aanval van een grote kat ontdekt dat ze met dieren kan praten. Ze komt erachter dat haar familie bestaat uit wilde heksen en als ze wil, kan zij zelf ook zo'n wilde heks worden. Haar moeder Milla heeft niet gekozen voor het wilde leven, maar tante Isa is er helemaal in thuis. Samen met haar tante ontwikkelt Clara stiekem haar heksentalent.

Op de dag dat ze 13 wordt, moet Clara een bijzondere opdracht uitvoeren. Meestal vraagt één dier een wilde-heks-in-wording om hulp. Maar bij Clara zijn het heel veel dieren die iets van haar willen, op haar 13e-jaarsnacht.

En er is nog iets geks. Clara's moeder laat zich van een onbekende kant zien. Stap voor stap komt Clara te weten waarom haar moeder niet voor het wilde leven heeft gekozen en waarom ze Clara daar altijd ver van weg heeft willen houden. De natuur is namelijk niet alleen maar lief. Het is niet alleen maar schattig om te kunnen praten met kleine koolmeesjes en snoezige dassenbaby's. Het wilde leven is ook gevaarlijk. Clara moet kiezen of daar haar toekomst ligt.

De Deens auteur Lene Kaaberbol brengt een mix van Scandinavische spanning en duivelse magie die iedere nieuwsgierige tiener zal aanspreken.