10 maart 2015 door Jacqueline Eckhardt

De Wilde Heks - de Vuurproef (10+)

Scandinavische spanning (de auteur schrijft ook krimi's) in een magisch leesboek.

De Wilde Heks – de Vuurproef
tekst: Lene Kaaberboel
uitg.: Lannoo, 2015
ISBN: 978-94-014-2396-0
omvang: 204 pagina's
prijs: € 12,50
Online bestellen

De wilde heks is een boek van de Deense kinderboekenschrijfster Lene Kaaberboel, die ook krimi's voor volwassenen schrijft. Dat betekent dat je met De wilde heks een flinke portie Scandinavische spanning in huis haalt. Maar dan voor jonge lezers. Want het boek mag dan razend spannend zijn, het is heel toegankelijk geschreven.

Clara is een heel gewoon meisje van 12, dat op een dag iets minder gewoons meemaakt. Ze wordt aangevallen door een grote zwarte kat. Als ze gewond naar huis gaat, en haar moeder de deur opent, schrikt die nogal. "Alsjeblieft niet," fluistert ze.

Clara weet niet wat dat betekent. En ze is verbaasd als ze halsoverkop afreizen naar tante Isa, de zus van haar moeder, die ze nooit eerder heeft gezien. Daar, bij tante Isa, leert Clara een wereld kennen waarvan ze het bestaan niet kon vermoeden. Tante Isa leert haar over wilde heksen, wilde wegen en de vriendschap met dieren. Clara is nieuwsgierig, maar beseft al snel dat haar nieuwe wereld niet zonder gevaar is. Want waarom blijft de zwarte kat haar volgen? En wat wil de angstaanjagende engel Chimaera van haar?

De wilde heks is een pageturner die je ademloos uit leest. En die naar meer smaakt. Dat komt goed uit, want na dit eerste deel – De vuurproef – volgt in september 2015 deel 2.