17 mei 2015 door Jacqueline Eckhardt

Hap! (10+)

Spannende avonturen in Florida, over dieren en reality tv.

Hap!
tekst: Carl Hiaasen
uitg.: Lemniscaat, 2015
ISBN: 978-90-477-0551-2
omvang: 320 pagina's
prijs: € 16,95
Online bestellen

Hap! is hét leesboek voor alle fans van Freek in het Wild. Geschreven door iemand die al 30 jaar columnist is bij de Miami Herald, en alle ins en outs van Florida kent. Dat lees je terug in dit avonturenboek.

Het verhaal speelt in de Everglades. Het gaat over mensen en dieren in Florida, en over Amerikaanse reality series op tv. Hiaasen schrijft het op alsof het allemaal om de hoek gebeurt. Daarom zit je van begin af aan helemaal in het supersnelle verhaal. En tussendoor steek je nog heel wat op van de Amerikaanse cultuur.

Wahoo woont in Zuid-Florida. Vader Mickey is dierenworstelaar. Hij levert dieren en stunts aan films en tv-programma's. Wahoo helpt de hokken schoon te houden en de beesten te voeren. De woest uitziende alligator Alice, in werkelijkheid zo zoet als een lammetje, is zijn favoriet. Maar er zijn ook wurgslangen, bijt-schildpadden, brul-apen, lynxen, papegaaien en wasberen.

Als Expedition Survival belt voor een opdracht, aarzelt Mickey. De presentator is een kwal, en niet echt geïnteresseerd in dieren. Maar de familie kan het geld goed gebruiken, en Wahoo biedt aan om mee te gaan. Dat gaat dus gruwelijk mis.

Mooi avontuur, in sfeervol Florida. Waar een python-plaag is ontstaan door illegale import. En waar de leguanen - ook illegaal geïmporteerd - 's winters uit de bomen vallen omdat ze doodvriezen in de kou. Hap! is geweldig leesvoer voor leunstoel-avonturiers.