Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

30 september 2013 door Jacqueline Eckhardt

Het Klokhuis - Boek over sport en wetenschap (9+)

Infotainment van de bovenste plank. Binnenkort een spreekbeurt? Inkijken dit boek, de leukste weetjes eruit plukken, succes gegarandeerd.

Het Klokhuis - Boek over sport en wetenschap
tekst: Fiona Rempt
uitg.: Pimento, 2012
ISBN: 978-90-499-2537-6
144 pagina's
€ 16,95
Online bestellen

De Klokhuis-formule is echte infotainment: lastige wetenschappelijke materie, gebracht met een kwinkslag. In kleine, hapklare brokken. Goed uitgelegd en grappig gebracht. Of het nu op televisie of in boekvorm is, Klokhuisweetjes blijven altijd nét iets langer hangen. Dus ook die over sport.

Zo leer je bijvoorbeeld dat het handig is om zo dicht mogelijk bij het startpistool te starten. Hoe harder het startschot klinkt, hoe sneller je reageert. Een korfballer scoort beter als hij zo laat mogelijk naar de korf kijkt. En een turner is niet de hele dag even lenig. Dat klapschaatsen en speciale zwempakken meehelpen bij de jacht op goud, dat wisten we al. Maar ook minder technische snufjes helpen dus mee om goed te zijn in sport.

Het Klokhuisboek vertelt - met véél illustraties en ludieke tekstblokjes - ook hoe je zelf beter kunt worden in sport. Tennisser Robin Haase geeft les in baleffect. En andere topsporters vertellen wat je moet eten voor belangrijke wedstrijden. Leuk zijn de columns van de 15-jarige Sjors Beukenboom, die tien sporten uitprobeert en eerlijk vertelt hoe hij het vindt.

Binnenkort aan de beurt voor een spreekbeurt? Inkijken dit boek, de leukste weetjes eruit plukken, succes gegarandeerd.