1 december 2013 door Jacqueline Eckhardt

Het pak van de kerstman (6+)

Een leesgroeiboek voor iedereen die alles over kerst wil weten.

Het pak van de kerstman
tekst: Inge Bergh & Inge Misschaert
ill.: Jurgen Walschot
uitg.: De Eenhoorn, 2011
ISBN: 978-90-5838-731-8
112 pagina's, € 22,50
zelf lezen: AVI-START tot AVI-E6
Online bestellen

Een verrassende vinding, dit kerst-doe-boek voor eerste lezers. Er staan verhalen in, volgens het AVI-systeem van makkelijke naar moeilijker teksten. Maar ook: rijmpjes, strips, recepten en knutselwerkjes. En originele weetjes over het kerstfeest. Van die dingen waar je nooit over nadenkt, maar die eigenlijk superleuk zijn om te weten.

Waarom zijn de kleuren van kerstmis rood, groen en wit? Waarom roept de kerstman altijd luid: Hohoho!? En waar komt de kerstkrans vandaan? Dit soort vragen wordt in kleurige kadertjes beantwoord, afgewisseld met strip-achtige plaatjes en vrolijke rijmpjes.

Dit kerstboek heeft een internationaal karakter. Want de kerstman heeft elfjes als helpers, net zoals Sinterklaas zijn Pieten heeft. Ook de verhalen gaan over de grenzen. Er is een Baskisch verhaal, een vertelling uit Rusland, en een mythe uit IJsland. Stuk voor stuk geven ze een andere kijk op het kerstverhaal. En stuk voor stuk maken ze indruk.

Het pak van de kerstman is een goed geschenk voor deze feestmaand. Geen verveling in de kerstvakantie! Voorin staan de verhalen per AVI-niveau gerangschikt. Achterin zit een heus 'Handboek voor Elfjes', zodat je leerling-elf kunt worden. Leukste opdracht? Rendierdrollen bakken!