Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!

10 maart 2015 door Jacqueline Eckhardt

Hoe maak ik het aan? (10+)

Origineel verhaal over een eerste verliefdheid. Nu eens niet over een meisje maar over een jongen.

Hoe maak ik het aan?
tekst: Evelien de Vlieger
ill.: Wendy Panders
uitg.: Lannoo, 2015
ISBN: 978-94-014-2426-4
omvang: 82 pagina's
prijs: € 12,50
Online bestellen

Hoe maak ik het aan? is een origineel leesboek over een eerste verliefdheid. Nu eens niet een meisje dat verliefd wordt, maar een jongen. Die niet weet wat hem overkomt. En het moet gezegd: jongens met vlinders in de buik hebben het ook niet makkelijk!

Felix (11) is aandoenlijk en herkenbaar, als onzekere puber. Zijn vriend Pieter heeft het allemaal wat beter onder controle. Maar die heeft dan weer niet het probleem wat Felix heeft. Meisjes! Felix moet niks van ze hebben. Hij kent geen meisjes, behalve zijn moeder en tante Zweem. En die vindt hij niet echt leuk. Maar Amina is anders. Felix wil het niet, maar hij kan zijn ogen niet van haar afhouden in de klas. "Maak het aan," adviseert Pieter. "Maar hoe dan?" denkt Felix... Daarover gaat de rest van dit boek.

Felix wikt en weegt. Hij worstelt en komt boven. Hij is verliefd, dat is duidelijk. Maar wat nu? Is Amina ook op hem? Hoe maakt hij indruk op haar? Houdt ze van stoer? Net nu Felix zich juist een slapjanus voelt, met van die knikkende knieën. Hoe meer Felix zijn best doet, hoe meer dingen er fout gaan. Totdat Amina zelfs echt boos op hem wordt.

Hoe maak ik het aan? is geen echte graphic novel, maar barst van de gekke tekeningetjes, visuele grapjes, lijstjes en briefjes. Lekker hip!