Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

9 februari 2014 door Jacqueline Eckhardt

I love liv 3 (10+)

Dagboek van een levenslustige puber die haar ingewikkelde leven humorvol relativeert.

I love liv 3 - Scènes uit het leven met (1-2)-3 vaders
tekst: Marlies Slegers
uitg.: Moon, 2013
ISBN: 978-90-488-1866-2
omvang: 240 pagina's
prijs: € 15,95
Online bestellen

Marlies Slegers kiest met haar I love Liv-serie voor een dagboekachtige beschrijving van het niet-alledaagse leven van een alledaagse tiener. In razend tempo wisselen monologen, memo’s, whatsapp’jes, gedachtespinsels en stemmingswisselingen elkaar af. Het kan bijna niet anders of Slegers heeft zelf zo'n puber in huis.

Liv, net 13 geworden, vindt zichzelf een professionele puber. En gedraagt zich daar ook naar. Haar kamer, de LivLoft, ziet eruit als een ontplofte handtas. Haar smartphone is onmisbaar. Net als haar vrienden en vriendinnen. Liv verbaast zich over haar zus Jazz (16), die al haar make-up georganiseerd heeft op merk. En ze verbaast zich over haar moeder, die 42 is en hoogzwanger van haar tien jaar jongere vriend Luuk, met wie ze over acht weken gaat trouwen.

Natuurlijk worstelt Liv met de voorbereidingen voor het aanstaande huwelijk. (Wat moet ze aan?) En met de komst van de nieuwe baby. Door hem gaan ze niet op zomervakantie. Maar er is nóg iets waar Liv van wakker ligt. Ze heeft haar echte vader teruggevonden. De 'zaadvader' die hun gezin verliet toen Jazz en zij nog klein waren. De vader die inmiddels ook hertrouwd is. Met een man. Liv wil niet vertellen dat ze haar vader, Joep, regelmatig ziet. Maar tegelijk ontdekt ze dat een leven zonder geheime vader een stuk minder ingewikkeld is.

In eerste instantie dacht ik: pfff. Vast weer zo'n puberdagboek met halve zinnen, hippe termen, smiley’s, uitroeptekens en smartphone-piepjes. De pagina's ogen inderdaad wat onoverzichtelijk. Maar zodra je begint te lezen, wint de charme het al gauw van de hectiek. De manier waarop Liv haar omgeving analyseert en beschrijft, is messcherp en echt grappig. Ik schoot vaak in de lach en ik weet zeker dat iedere alledaagse puber zich in dit verhaal herkent.