20 mei 2016 door Jacqueline Eckhardt

Jippie! Een humeurig sprookje (8+)

Vrolijk leesboek over de onverdraaglijkheid van té veel blijheid.

Jippie! Een humeurig sprookje
tekst: Sanne Rooseboom
ill.: Annet Schaap
uitg.: Van Holkema & Warendorf, 2016
ISBN: 978-90-0034-836-7
omvang: 112 pagina's
prijs: € 11,99
Online bestellen

Jippie! is een vrolijk leesboek dat de vloer aanveegt met alle chagrijnen en mopperkonten. Jippie, dus! En humeurig sprookje? Het is maar net hoe je de gemoedstoestand van prinses Super typeert. Is ze écht oervervelend? Of eigenlijk gewoon hartstikke grappig?

Prinses Super woont in Jippie, een land hier ver vandaan. Alle koninklijke kinderen krijgen er blije voornamen, en alle onderdanen zijn er altijd vrolijk. Prinses Super kan er niet meer tegen. Ze heeft last van ochtendhumeur, ergert zich aan alles en iedereen, en deelt het liefst een flinke schop uit met haar koninklijke voet. Graaf JORIS!! (met twee uitroeptekens, zó blij waren zijn ouders met hun zoon) is verliefd op Super, en wil later met haar trouwen.

De prinses moet er niet aan dénken; zoveel enthousiasme en blijheid om haar heen. Om die gruwel te voorkomen, gaat Super vast op zoek naar een jongen die wél bij haar past. Eentje die af en toe lacht, maar ook regelmatig huilt. Buurland Grom lijkt de uitgelezen plek om haar ideale huwelijkspartner te vinden. Daar klaagt iedereen immers elke dag steen en been...

Heel grappig, hoeveel herkenbaarheid auteur Sanne Rooseboom oproept met haar personages. Wie ergert zich niet, zoals prinses Super, aan al te blije kikkers? En hoe vervelend is het toch, als elk probleem alsmaar wordt gerelativeerd? Andersom wil je ook niet te lang tussen notoire zwartkijkers zitten. De remedie van Rooseboom is daarom acceptabel. Kies voor de middenweg. Een beetje vrolijkheid hier, wat humeurigheid daar. En begin vooral bij jezelf!

Een onderhoudend en toegankelijk leesboek voor kinderen met een beperkte leeservaring.