9 november 2015 door Jacqueline Eckhardt

Lotte Wirwar - Chaos op de filmset (9+)

Graphic novel voor beginnende lezers.

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Chaos op de filmset
tekst: Alice Pantermüller
ill.: Daniela Kohl
uitg.: Deltas, 2015
ISBN: 978-90-447-4386-9
omvang: 160 pagina's
prijs: € 14,95
Online bestellen

De Lotte Wirwar-serie is heel geschikt voor meisjes die nog net iets te jong zijn voor Dagboek van een muts. De teksten zijn korter en eenvoudiger. Maar de onhandigheden, de grappen, en de idiote tekeningen zijn vergelijkbaar. De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar is een volwaardige graphic-novel.

Chaos op de filmset is alweer het vierde deel over de 10-jarige Lotte, die altíjd chaos om zich heen creëert. Nu begint dat wanneer ze met waterpokken thuis moet blijven. Lotte verveelt zich, en beseft ineens dat ze geen hobby's heeft. Ja, blokfluitspelen, maar dat is meer een verplichting. Lotte denkt aan avontuurlijker zaken, zoals parachutespringen, haaiduiken of dinoskeletten opgraven. Of... meespelen in een film met een acteur waar ze wel mee gezien wil worden. In de krant staat een oproepje waarin figuranten worden gezocht.

De naam van de acteur, Timo Tuttelaar, doet meteen al het ergste vermoeden. En Lotte zou Lotte niet zijn als het binnen de kortste keren geen chaos op die filmset zou zijn.

"Lotte Wirwar is een boek voor vrolijke meisjes," aldus de uitgever. "Dat klopt," zou ik bijna zeggen. Ware het niet dat je ook heel vrolijk kunt wórden van dit boek. De vrolijkheid spat van elke pagina. In de wirwar van tekst, grapjes, tekeningetjes, icoontjes en leestekens is het wel even zoeken naar de rode draad. Maar heb je die eenmaal gevonden, dan lees je het boek in één keer uit.