7 juli 2015 door Jacqueline Eckhardt

Lynn 2.0 (10+)

Lekker luchtig leesboek voor meiden. Over onzekerheid en verliefdheid op schoolkamp.

Lynn 2.0
tekst: Anke Kranendonk
uitg.: Lemniscaat, 2015
ISBN: 978-90-477-0705-9
omvang: 168 pagina's
prijs: € 14,95
Online bestellen

Lynn 2.0 is de opvolger van Lynn! Een lekker luchtig meidenleesboek over de 12-jarige Lynn, die eigenlijk gewoon Linda Pinda is. Maar die bijnaam is ze zat, dus voortaan is het lekker Lynn.

In Lynn 2.0 volgen we Lynn in haar laatste jaar op de basisschool. Ze gaat op kamp met de achtstegroepers en hoewel ze er veel zin in heeft, is ze ook zenuwachtig. Ze voelt zich onzeker; welke kleren en schoenen moeten er mee? Een korte broek en gympen? Of een jurk en slippers? Bovendien gebeuren er allemaal rare dingen aan haar lijf. Haar bikini is ineens te klein en haar tanden groeien alle kanten op behalve de goeie. En ze is op Joeri. Zodra ze hem ziet, is ze totaal vanillevla.

Eenmaal op kamp heeft Lynn het leuk, maar ook lastig. Ze heeft moeite met de kliekvorming en het gesmoes. Waarom konkelen meisjes altijd zo en hoe ga je daarmee om? Ziet iedereen dat ze raar doet als Joeri in de buurt is? En wat doet Fenna ineens zo dicht in de buurt van Joeri? Net als alles voorgoed verpest lijkt, gebeurt er iets. Fenna wordt levenloos uit het zwembad gehaald. En Lynn weet precies wat er aan de hand is...

Anke Kranendonk is schoolschrijver en dat is goed te merken. Ze weet haar hoofdrolspelers uitstekend te typeren, en is duidelijk bekend met al het gedoe en de gedoetjes op school. Lynn 2.0 is heerlijk leesvoer voor in de vakantie.