20 mei 2016 door Jacqueline Eckhardt

Mijn nieuwe moeder en ik (4+)

Mooi prentenboek over de vraag hoe je een nieuw gezin wordt.

Mijn nieuwe moeder en ik
door: Renata Galindo
uitg.: De Eenhoorn, 2016
ISBN: 978-94-6291-127-7
omvang: 32 pagina's
prijs: € 14,95
Online bestellen

In Mijn nieuwe moeder en ik krijgt een moederpoes een hondje als pleegzoon. Ze toont hem zijn nieuwe huis. En zijn nieuwe kamer. Die vindt het hondje mooi, maar hij blijft nerveus. Zijn nieuwe moeder en hij lijken helemaal niet op elkaar.

Hoe word je een nieuw gezin? Dat vraagt Renata Galindo zich af in haar eerste prentenboek. Ze geeft ook oplossingen. Moeder poes speelt met het hondje. Ze zorgt liefdevol voor hem. En ze troost hem als hij verdrietig is. Ze doet alles wat een moeder doet. Ook als dat betekent dat ze boos moet worden, als het hondje zijn tanden niet poetst.

Gaandeweg leert het hondje zijn nieuwe moeder te vertrouwen. Hij gelooft haar, als ze zegt dat het morgen beter wordt.

De moraal van dit mooie verhaal is dat je moet leren om een gezin te worden. Moeders moeten leren om moeder te zijn. En kinderen moeten leren om het kind van hun moeder te zijn. Eigenlijk geldt dit voor alle gezinnen. Maar bij adoptie, pleegzorg of stiefkinderen is er vaak nog wat extra inzet en geduld nodig. Renata Galindo heeft dat prima begrepen en prachtig in beeld gebracht. In rustige terra-tinten, zonder harde lijnen, schetst ze de weg naar een kansrijk gezin.