1 december 2013 door Jacqueline Eckhardt

Mzzlmeiden BFF (11+)

Een nieuw avontuur van de Amsterdamse drieling Joan, Hanna en Tanja in de Mzzlmeiden-reeks.

Mzzlmeiden BFF
door: Marion van de Coolwijk
uitg.: De Fontein, 2013
ISBN: 978-90-2613-459-3
176 pagina's, € 12,50
Online bestellen

Mzzlmeiden BFF is alweer deel 10 in de succesvolle Mzzlmeiden-reeks, die is bekroond met de Tina-Bruna Award. Net als je denkt dat je het nu wel zo'n beetje weet, over de Amsterdamse drieling Joan, Hanna en Tanja, komt dit deel uit, dat alles over de sympathieke zussen weer op z'n kop zet.

Joan, Hanna en Tanja zijn bijzondere zussen. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet op hun 16e verjaardag. Hun echte vader leeft nog, en is een bekende popzanger. Ten minste, zo is de situatie tot Tanja een berichtje krijgt van haar vroegere verzorgster Anneke. Die is ernstig ziek en roept Tanja bij zich om afscheid te nemen. Ze wijst Tanja op een geheim kluisje met babyspullen en foto's. "De inhoud is van jou en van niemand anders," zegt Anneke, vlak voor ze sterft.

Als Tanja het kluisje opent en de inhoud bekijkt, krijgt ze de schrik van haar leven. Hoort zij eigenlijk wel bij de drieling? Zijn Joan en Hanna wel haar echte zussen? Tanja worstelt met haar geheim en komt alleen tot een oplossing als zij haar zussen in vertrouwen neemt en de waarheid onder ogen ziet.

Mooi thema, vol vaart en oprecht beschreven. Lezen in de kerstvakantie! En meer lezen op www.mzzlmeiden.nl.