1 oktober 2013 door Jacqueline Eckhardt

Secret Scouts en de verloren Leonardo (10+)

Intrigerende feiten, bewerkt tot smaakvolle ingrediënten voor een zenuwslopend avonturenboek.

Secret Scouts en de verloren Leonardo
tekst: Dennis en Wendel Kind-Wagenaar
uitg.: House of Sprouts, 2013
ISBN: 978-90-8203-537-7
320 pagina's
€ 18,95
Online bestellen

Klaar voor de start van een gloednieuwe avonturenreeks voor tieners? Secret Scouts en de verloren Leonardo is deel 1 van "een reeks razendsnelle, bloedstollend spannende jeugdboeken" (aldus de uitgever). Geen Harry Potter-achtige fantasy scenes, maar vreemde missies die vier doodgewone vrienden in contact brengen met historische gebeurtenissen uit een ver en geheimzinnig verleden.

Samen met hun buurjongens Jack en Tom ontdekken Lisa en Sophie een geheime kamer in de werkkamer van hun vader. Met een schilderij erin, en een wereldbol, en een vreemd apparaat met bolletjes. Als Tom een heel oud boek vindt, met de initialen L.D.V., is dat het begin van een wervelend avontuur. Ze gaan op zoek naar de herkomst van een bijzondere schets, stelen een manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel, en moeten ongezien een lijk vervoeren door Florence. Het is geen onschuldige speurtocht; hun leven komt in gevaar.

In het voorwoord vallen de auteurs meteen met enkele historische feiten in huis. Nog steeds is niet bekend waar Leonardo da Vinci tussen juni 1476 en januari 1478 is geweest. Nog steeds is het een raadsel waarom Da Vinci de engel op zijn schilderij De Aankondiging met niet-loodhoudende verf schilderde (waardoor de engel onzichtbaar is op röntgenbeelden). En in maart 2012 zijn achter een dubbele muur in Palazzo Vecchio in Florence sporen gevonden van De Verloren Leonardo.

Intrigerende feiten die door het echtpaar Kind zijn bewerkt tot smaakvolle ingrediënten voor een zenuwslopend avonturenboek.