11 september 2016 door Jacqeline Eckhardt

Siebe houdt niet van ruzie (7+)

Eerste leesboek over ruziën en goedmaken.

Siebe houdt niet van ruzie
tekst: Moniek Vermeulen
ill.: Leen Van Durme
uitg.: De Eenhoorn, 2016
ISBN: 978-90-6291-125-3
omvang: 32 pagina's
zelf lezen: AVI-M4/AVI-3
prijs: € 8,95
Online bestellen

Siebe houdt niet van ruzie is een leesboek voor kinderen die afgelopen schooljaar voor het eerst hebben leren lezen. Auteur Moniek Vermeulen gebruikt korte zinnen, woorden van maximaal twee lettergrepen, en regelmatig leestekens. Daarmee vertelt ze een heel aardig verhaal. Over Siebe, zijn huisdier Kip en hun vriendinnetje Mette.

Siebe is niet zo blij. Zijn vader en moeder maken de laatste tijd veel ruzie. Als dat gebeurt, vlucht hij naar buiten. Naar zijn vriendje Kip. Dan maakt hij het kippenhok schoon en vertelt hij Kip zijn verhaal. Vaak wordt Siebe dan zelf ook boos, omdat zijn pa en ma boos zijn.

Siebe gaat ook bij Mette langs. Haar ouders zijn al gescheiden; zij weet hoe het is, en misschien weet zij wel raad. Samen verzinnen Siebe en Mette een plan, zodat Siebes vader en moeder elkaar weer aardig gaan vinden. Dat gebeurt, maar niet per se door het geheime plan.

Er zijn nog meer leesboekjes verschenen in deze serie: Waar is Siebe? Siebe houdt van Mette? Siebe wil een papa kopen, en Siebe wil niet weg.