30 januari 2017 door Jacqueline Eckhardt

Siem Subliem en het ei van Jannes (9+)

Hilarisch verhaal over het landgoed Pierewaai.

Siem Subliem en het ei van Jannes
tekst: Tosca Menten
ill.: Katrien Holland
uitg.: Van Goor, 2016
ISBN: 978-90-0035-168-8
omvang: 192 pagina's
prijs: € 14,99
Online bestellen

Met Siem Subliem en het ei van Johannes is een nieuwe reeks hilarische kinderboeken geboren. Waarin het slimme jongetje Siem eigenlijk parfumdirecteur moet worden, maar veel meer weet van struisvogels. Auteur Tosca Menten (bekend van Dummie de mummie) koppelt mensen, dieren en gebeurtenissen die ogenschijnlijk niet bij elkaar passen, maar die samen een geweldig geheel vormen.

Maak kennis met Siem. Zoon van meneer en mevrouw Wrongel, eigenaren van een parfumlaboratorium én de gelukkige bezitters van perfect ruikende neuzen. Ze hebben Siem gekregen om hun bijzondere lab én gave veilig te stellen voor de toekomst. Maar Siem blijkt niet zo geschikt als erfgenaam. Hij ruikt slecht en is meer geïnteresseerd in de overburen, die op hun landgoed Pierewaai struisvogels houden waar Siem wonderwel mee overweg kan.

Siem is dan ook meer te vinden bij de struisvogels dan in zijn eigen huis. Tot ongenoegen van zijn ouders. Die hebben een hekel aan landgoed Pierewaai. De stank die van de bergen struisvogelpoep afkomt, is een gruwel voor hun verfijnde neuzen. Maar de Pierewaaien lieten zich niet wegjagen. Ze waren al oud, en er zou een dag komen dat ze stierven en de struisvogelfarm zou ophouden te bestaan. Tot die tijd zouden ze het wel volhouden.

Maar als Siem opgroeit en zó goed overweg kan met de struisvogels dat hij wordt gevraagd om straks directeur te worden van Landgoed Pierewaai, breekt er iets bij zijn ouders. Dát mag nooit gebeuren. Die struisvogels moeten voor eens en voor altijd weg...

Een cadeautje, deze nieuwe Pierewaai-serie van Tosca Menten. Met hoofdpersonen die stuk voor stuk om op te vreten zijn. Wat overigens wordt versterkt door de absurde illustraties van Katrien Holland. Nooit geweten dat ons reukorgaan zoveel verschillende vormen kan hebben.