9 november 2014 door Jacqueline Eckhardt

Superhelden.nl - deel 3 (11+)

Het laatste deel van een trilogie à la The Hungergames.

Superhelden.nl - deel 3
door: Marcel van Driel
uitg.: De Fontein, 2014
ISBN: 978-90-261-3501-9
omvang: 272 pagina's
prijs: € 15,99
Online bestellen

Handige timing! Nét nu 'The Hungergames: Mockingjay – Part 1' de bioscopen gaat veroveren, verschijnt deel 3 van Superhelden.nl.

Het verhaal zit net zo ingewikkeld in elkaar als dat van The Hungergames. Er wordt een spel gespeeld dat veel meer inhoudt dan winnen of verliezen. In Superhelden.nl spelen kinderen wereldwijd het superhelden-spel. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Wat niemand weet, is dat dat eiland echt bestaat. En niemand weet dat de beste spelers daar worden opgeleid tot superspion. Wie afstudeert, is een Superheld, en wordt op gevaarlijke missies gestuurd. Alleen de mysterieuze leider Mr. Oz weet wat het einddoel is.

In deel 3 van de trilogie is Iris (13) opgeleid tot Superheld. Samen met Alex, de zoon van Mr. Oz, moet ze op missie naar Colorado. Daar moeten ze een satelliet stelen van een zwaarbeveiligde luchtmachtbasis. Volgens Alex kan zijn vader zo een derde wereldoorlog voorkomen. Maar volgens Justin, Iris’ broer, die van Pala ontsnapt is, wil Mr. Oz de wereld juist vernietigen.

Iris komt in tweestrijd. Volgt ze Alex, op wie ze - tegen haar zin - steeds verliefder wordt? Of gelooft ze Justin? En hoe houdt ze haar vriendin YunYun, die eerder al levensgevaarlijk gewond raakte, uit de gevarenzone?

Als kind wilde de auteur Spiderman zijn, en nog steeds is hij verzot op gamen. Dat soort elementen vormen de basis van zijn super-spannende trilogie. En onthoud zijn tip (ontleend aan het Chinees): "Zegevierende krijgers winnen eerst en voeren dan pas oorlog".