Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

28 september 2012 door Debbie Spelt

02. Drift skates

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering doet Debbie wanhopige pogingen om nieuwe drift skates te testen. Helpt u mee?

De vorige keer beloofde ik een testverslag van de drift skates. Dat zijn een soort mini-skateboards, voor elke voet één. Het demofilmpje van de leverancier toont een coole gast van ongeveer 16 jaar, die de onmogelijkste trucs uithaalt. Dat zag er leuk uit! Mijn belangstelling was gewekt.

Tegen de muur

Allereerst was ik natuurlijk zo eigenwijs om er zelf op te gaan staan. In de gebruiksaanwijzing staat dat je het beste naast een muur kunt beginnen. Je afzettend tegen de muur moet je dan in beweging komen, waarna je al skatend er vandoor gaat.

Nou, zo ver ben ik dus nooit gekomen. Toen de muur na 4 meter ophield, stond ik nog steeds met overstrekte knieën, en besloot ik per direct dat dat het einde was van mijn driftskate-avontuur.

In de hoek

Vervolgens waren de kids uit de buurt aan de beurt. Vriendjes van mijn oudste dochter, die al veel skate- en waveboard-ervaring hebben, zouden dit varkentje wel even wassen. Dus niet.

Na een paar laffe pogingen besloten ze dat het veel te moeilijk was, en werden de skates in een hoek geknikkerd. Niet echt hoopgevend dus.

Op Facebook

Dan maar een oproep op onze Facebook-pagina. Al gauw had ik heel wat enthousiaste ouders uit de buurt van Oss die zeiden dat hun coole kids dit wel zouden durven. Ik koos een meisje. Vol goede moed haalde ze de skates hier op. En toen werd het stil.

Na ettelijke mailtjes, tweets en telefoontjes kreeg ik eindelijk een reactie. Prinses vond het toch wel heel moeilijk maar haar oudere zus vond het wel cool. Op mijn vraag of de kinderen er wat meer over konden vertellen of mailen werd het opnieuw stil. Uiteindelijk kreeg ik de skates wel retour, maar zonder testverslag of echte ervaringen. Daar werd ik dus wel een beetje driftig van.

Oproep

[Oproep voor nieuwe testers verwijderd, want niet meer actueel - red. Ouders Online]