4 februari 2011 door Emmy de Wit

03. Cup D

Afwisselend beschrijven Emmy de Wit (moeder van twee dochters) en Enno van der Heijden (vader van een zoon en een dochter) de seksuele ontwikkeling van hun tieners, en de manier waarop je daar als ouders mee prutst.

Ik verbaas me over de decolletés en de sexy lingerie die nu gemeengoed zijn. Zelfs voor een moeder leidt het al behoorlijk af, maar arme leraren! Ik zie het ook in de kleedkamer van de sportschool, en vertel mezelf dat sexy kennelijk mode is.

Ik probeer het positief te labelen, en blij te zijn dat deze meiden trots zijn op hun vrouwelijkheid. Hoewel ik ook vaak twijfel of het niet té hoerig is, en té expliciet. Maar dat probeer ik dan weer te compenseren met veel aandacht voor autonomie.

Zelf was ik het liefst met AA uitgevoerd; handig met sporten en weinig gedoe. De natuur besloot dat het wat meer mocht zijn. Geheel volgens voorspelling was ik na het voeden van twee kinderen vooral tevreden met mijn borsten.

Ik mag gewoon meeluisteren als mijn dochters uitgebreid met hun vriendinnen over lingerie praten. Geshockeerd dat ondergoed al zo jong zo belangrijk kan zijn, troost ik mezelf met de gedachte dat ze tenminste trots zijn op hun boezem. Maar verbaasd vang ik op dat ze graag een grotere cup zouden hebben.

Laatst waren de meiden weer eens flink in de uitverkoop op jacht gegaan bij een echte lingeriewinkel. Zo'n winkel waar de verkoopster gewoon je hokje instapt om je maat te controleren en je borsten goed te schikken. Thuisgekomen vertelde mijn oudste dochter apetrots: "Ik heb nu officieel cup D!"