Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

5 juni 2009 door Esther Storm

03. Wat is een goede reisverzekering?

Ouders Online werkt samen met Independer, een onafhankelijke adviesorganisatie op het gebied van geldzaken en verzekeringen. Independer voorziet ons van actuele informatie over gezinszaken en geld.

Dit jaar gaan we weer naar Frankrijk. Ik vind het echt zo'n middenweg-vakantieland. Liever was ik naar Engeland gegaan, maar dat is duur met drie kinderen. De Italiaanse oudheden spraken mijn middelste zoon erg aan. Maar sinds hij weet dat de Vesuvius ooit is uitgebarsten, wil hij niet meer. Dus is het toch weer Frankrijk geworden.

Een paar jaar geleden waren we er ook. Aangekomen in de Dordogne, zei mijn man nog: "Handig, een Citroën-garage hier in het dorp." Lekker belangrijk, dacht ik, me niet realiserend dat ook gloednieuwe auto's het kunnen begeven.

Nadat onze auto een paar keer was afgeslagen, wilde mijn man toch even langs de garage. Die haalden we dus nét niet. Ongeveer 100 meter er vandaan hield onze Citroën er helemaal mee op. Gelukkig krijg je bij een nieuwe auto een gratis pechhulpverzekering. De dure reparatie en de huurauto hebben ons dus niets gekost. Maar dit jaar verzeker ik me voor pechhulp in het buitenland. Het kost misschien even wat, maar ik neem geen risico.

Overigens ga ik nooit zonder reisverzekering op vakantie. Word ik bestolen, dan heb ik in elk geval niet de financiële sores. Een reisverzekering is helemaal niet zo duur. Als gezin kun je het best een doorlopende reisverzekering afsluiten, dat is altijd voordeliger.

Medische kosten heb ik niet meeverzekerd, want ik heb een aanvullende zorgverzekering. En waardevolle spullen neem ik nooit mee, dus die verzeker ik ook niet. Scheelt ook weer geld. Maar dit jaar bezuinig ik niet op de pechhulpdekking voor de auto.