15 april 2011 door Emmy de Wit

07. Paartjerijden

Afwisselend beschrijven Emmy de Wit (moeder van twee dochters) en Enno van der Heijden (vader van een zoon en een dochter) de seksuele ontwikkeling van hun tieners, en de manier waarop je daar als ouders mee prutst.

Meestal kijk ik niet mee, met tv of dvd, maar nu toevallig wel. Wat moest ik dáár nou weer mee?

De daad wordt weer eens uitgebeeld als een soort paardrij-scène. Zij zit schrijlings op de man (met een leuke bh aan, het is wel Amerikaans) en jubelt alsof ze voor het eerst deze lente weer naar buiten mag met haar pony. "Nee, nee, nee meisjes, zo-is-seks-niet! Ga niet denken dat seks hierop lijkt."

Ik denk: #@%^*-verdamme, waar slaat dit op? Is dit Kijkwijzer 12? Waarom moeten ze deze rotzooi zien? Ik realiseer me meteen dat tegenhouden in deze wereld zinloos is. Dit soort seksbeelden is overal.

Ik zeg: "Je mag er best naar kijken en erom lachen (dat moet ik zelf ondertussen ook), maar denk nooit dat dit echte intimiteit is. De intiemste momenten zijn te saai om te filmen, daarom laten ze ons deze onzin zien." (Geef me woorden. Hoe kan ik ze uitleggen dat hier niets mis mee is, maar dat echte intimiteit heel anders is?) Als je met iemand wil vrijen is alles goed wat je allebei wil. (Moet ik dat nu tegen mijn meisjes zeggen? Help, hoe voed je ze op in deze wereld?)