Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

18 december 2009 door Esther Storm

07. Tandartsverzekering vaak een dure sigaar uit eigen doos

Ouders Online werkt samen met Independer, een onafhankelijke adviesorganisatie op het gebied van geldzaken en verzekeringen. Independer voorziet ons van actuele informatie over gezinszaken en geld.

Beugels zijn in de mode, denk ik wel eens. Toen ik jong was, zag je af en toe kinderen met beugels. Nu zie je niet alleen kinderen maar ook veel volwassenen ermee lopen. Qua prijs is het eigenlijk een soort statussymbool. Want voor een beugel ben je al snel een paar duizend euro kwijt en je er volledig voor verzekeren is erg kostbaar.

Ik heb geen tandartsverzekering. Want meer dan twee controles per jaar en een gebitsreiniging heb ik niet nodig; een tandartsverzekering is duurder. Ook voor mijn jongens hoef ik geen tandartsverzekering af te sluiten. Volgens mijn tandarts hebben ze geen beugelbekkies en de overige tandartskosten van de kids vallen binnen de basisverzekering. Het opzeggen van mijn tandartsverzekering was overigens niet mijn idee. Het was mijn eigen tandarts die mij het een aantal jaren geleden adviseerde. Ik ben 'm nog dankbaar, want het scheelt me tientallen euro's per jaar.

Heel veel mensen kunnen geld besparen door hun tandartsverzekering op te zeggen. Zelf de kosten betalen is vaak veel voordeliger. Als je geen of weinig kosten maakt, is een verzekering vrijwel altijd te duur. En als je veel kosten maakt, krijg je wel een deel vergoed maar moet je ook nog altijd een deel zelf betalen. Als je de premie voor de tandartsverzekering iedere maand opzij zet, ben je waarschijnlijk veel voordeliger uit. Je hebt tenslotte niet elk jaar hoge tandartskosten.

Verwacht je voor je kind orthodontiekosten te maken, dan loont het wel om een verzekering af te sluiten. Maar vergelijk vooral goed op voorwaarden. Sommige verzekeraars kennen een eenmalige vergoeding, terwijl andere alles vergoeden tot een bepaald maximum per jaar.

  • Zorgverzekeringen vergelijken via Independer.nl is heel eenvoudig. Kijk zelf of je ook een betere verzekering voor een lagere premie kunt vinden.