Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

4 september 2013 door Debbie Spelt

10. Lekker steppen!

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering bespreekt Debbie drie stepjes: een degelijk standaard-model, een veel te dure hype-step, en een leuk alternatief.

Lekker naar buiten en lekker bewegen, dat is wat we graag zien bij onze kinderen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe krijg je ze achter de computer en de tv vandaan? Door ze te verlokken en te verleiden. De speelgoedwinkels puilen uit van het buitenspeelgoed, maar wat is nou echt de moeite waard?

Skeelers kunnen nog steeds, maar het waveboard bijvoorbeeld, dat twee jaar geleden een echte rage was, zie je nauwelijks meer. Nu zijn het stepjes!

Twee steps springen eruit dit jaar, qua hip en populair: de stuntstep en de space scooter. Ikzelf ben enthousiast over de Twin Tail scooter.

Stuntstep

De stuntstep is een robuuste mini-step, uitgevoerd in hippe kleuren en matte lakjes, die wel tegen een stootje kan. Hij is er in verschillende prijzen en kwaliteiten, van verschillende merken.

Handig voor in de half pipe, maar toch zie ik de meeste kinderen er gewoon mee op straat. En dan is het al een stunt als ze met twee voeten op de plank blijven staan en van de stoep op de straat springen en terug. Maar dat maakt niet uit; kinderen moeten er flink mee oefenen om er behendig mee te worden en dat is prima.

Space scooter

De space scooter is een over-gehypt product. Bakken reclamegeld zijn eraan besteed, met stoere filmpjes op de kinder-tv-kanalen, en grote tijdschrift-advertenties. Geen ontkomen aan. En als de halve straat er een heeft, dan wil je eigen kind er natuurlijk ook een. Niet omdat hij zo goed is, maar alleen omdat iedereen 'm heeft.

Hij is ook nog behoorlijk duur (130 euro), wat hem ook niet bepaald aantrekkelijk maakt. Daar doe ik dus niet aan mee.

Twin Tail scooter

Op zoek naar een goed alternatief kwam ik uit bij de Duitse Twin Tail scooter. Robuust, kekke kleurtjes, goed geprijsd (80 euro), en het filmpje is megaheiss ;-) Geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Je kunt er gewoon mee steppen, maar de lol zit 'm vooral in de dubbele pedalen aan de achterkant, waarmee je de step al trappend kunt voortbewegen.

Mijn eigen kinderen zijn er iets te jong (4 jaar) respectievelijk iets te oud (12 jaar) voor, dus die zijn minder geschikt om hem te testen. Daarom plaatste ik een oproep op Facebook voor testers in de buurt van Oss, wat meteen al 45 reacties opleverde. Oeps... zoveel testmodellen heb ik natuurlijk niet. Dus vanaf nu rouleert de Twin Tail scooter in Noord-Brabant. Ik houd u op de hoogte van de resultaten. Maar omdat ik er zelf zo enthousiast over ben, heb ik hem wel alvast opgenomen in ons assortiment.

Twin Tail Scooter
geschikt voor: 6 jaar en ouder
prijs: EUR 79,95