3 september 2013 door Emmy de Wit

13. Paringsdans

Afwisselend beschrijven Emmy de Wit (moeder van twee dochters) en Enno van der Heijden (vader van een zoon en een dochter) de seksuele ontwikkeling van hun tieners, en de manier waarop je daar als ouders mee prutst.

Mijn jongste springt door de kamer en danst. Lieve Heer, wat is ze mooi. Wat is haar lichaam soepel. Ze beweegt en kijkt uitdagend naar me, terwijl ze rapt: "Put your hands in my pants and I guess you feel nuts!"

Ik wil haar vader sms'en: We doen haar in een klooster - Nu!

Ik ga naar een andere kamer om tot 10 te tellen. Daar komt de muziek door de muur naar binnen. Ik mijmer: ze is zo jong, zo kwetsbaar, alle dansen zijn paringsdansen - help! Bovendien, sinds wanneer is een klooster veilig?

Terwijl ik probeer mijn boekenkast op te ruimen, komen er oude herinneringen op. Toen ik zo oud was als zij, was er een discohit waar mijn moeder zich enorm aan ergerde:

Bend me, shake me
Anywhere you take me
Long as you truck me
It's all right

Ik zocht hem op op Youtube, maar kon 'm niet vinden. Logisch, want de tekst was toch wat anders dan ik mij herinnerde. In werkelijkheid ging het zo (zag ik na wat verder zoeken):

Bend me, shape me
Anyway you want me
Long as you love me
It's all right

Ook wel vrij suggestief natuurlijk, maar toch minder geil dan in mijn gedachten. Je maakt het allemaal al snel veel erger dan het is.