Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

21 december 2013 door Debbie Spelt

13. Uglydolls, mooi van lelijkheid

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering: Debbies favoriete knuffels.

Deze keer geen test of review, maar aandacht voor een artikel waar ik 10 jaar geleden mijn webshop mee gestart ben. Lelijke knuffels!

Uglydolls zijn handgemaakte knuffels, die mooi zijn van lelijkheid. Een statement tegen 'perfectie'.

Iedere Uglydoll heeft een naam en een eigen karakter, en gaandeweg is het een complete familie geworden. Het werden er steeds meer.

Uglydolls dragen de boodschap uit dat iedereen uniek is, en dat iedereen een eigen plekje in de maatschappij verdient. Ongeacht hoe je eruit ziet, en of je slim bent of niet.

Bij mij thuis vind je in elke kamer wel een of meer Uglydolls. De XL ligt als kussen op de bank, in de speelkamer hangt een gesigneerd exemplaar, en bij mijn dochters staan ze tussen de beertjes, nachtlampjes en paardjes.

Laatst was jongste dochter Lynn bij mij op de zaak, toen er toevallig een zending Uglydolls binnenkwam. Met grote ogen keek ze ernaar. Wow! Zoveel knuffels had ze nog nooit bij elkaar gezien. "Mag ik er eentje uitzoeken?"

Na rijp beraad koos ze Babo.
- "Waarom heb je die uitgekozen Lynn?"
- "Babo heeft geen neus. Op school zeggen de jongens ook altijd dat ik geen neus heb. Dus dan zijn we samen, en niet meer alleen."

Ach gossie.