Home » Columns » 15 zoenen

15. Zoenen

Door:

Emmy de Wit

Afwisselend beschrijven Emmy de Wit (moeder van twee dochters) en Enno van der Heijden (vader van een zoon en een dochter) de seksuele ontwikkeling van hun tieners, en de manier waarop je daar als ouders mee prutst.

Hormonencircus

Zaterdagmiddag - ik kom thuis van een vriendin. Er staat een vreemde opoe-fiets voor de deur, en ik denk: Ah, Angela is op bezoek bij Fien. Ik roep luid "Hallo!" in het trappenhuis en ga de krant lezen.

Als ik een uur later naar boven ga om de was op te hangen, staat Fiens kamerdeur op een kier. Ik loop naar binnen, en verschrikt springen een jongen en een meisje op van het bed en doen hun haar goed.

Ik schrik ook, en stamel "Sorry", terwijl ik de deur snel dicht doe.

Terwijl ik met de was bezig ben, heb ik melancholische gedachten over 13 zijn, en vraag me (alweer) af wat wijs is.

Als ik klaar ben met de was, besluit ik toch nog even terug te gaan. Ik klop, en wacht even tot ze "Ja" roepen. Ik steek mijn hoofd om de hoek, en zeg: "Hoi Fien, hoi Siebe, als jullie privacy willen, dan helpt het wel als je de deur dicht doet hoor."

's Avonds bij het eten begin ik er nog even over. Fien zegt meteen: "We waren niet aan het zoenen hoor!" Tja. Maar wat ze dan wel aan het doen waren...

Emmy de Wit

is een gescheiden moeder van twee puberdochters: Esmee (16) en Fien (13). Emmy is werkzaam als arts-onderzoeker en medisch adviseur.

Lees verder

Alle columns in de serie Het Hormonencircus