31 augustus 2013 door Marie Louise Wibier

17. Ontplopping

Marie Louise Wibier neemt ons mee in de wereld van de basisschool. Leerzaam voor beginners, herkenbaar voor gevorderden.

In deze aflevering: in drie danspassen van K3 naar de Black Eyed Peas.

"Stap voor, en zij, en sluit. Achter 't kruis, en naar de grond." Imma Be van de Black Eyed Peas schalt door de woonkamer. Mijn zoon oefent een dans die hij met zijn vriend gaat doen op de podium-ochtend.

"Eerst doen we met de hele klas een K-lied. Ze denken zeker dat we kleuters zijn! Tien liedjes achter elkaar, en weet je wat erin zit? K3, Kabouter Plop en de Ketchup Song. Dan moet je toch niet goed bij je hoofd zijn?" Minachtend tikt hij tegen zijn voorhoofd.

- Wij zijn de enige jongens die willen optreden. Maar als wij niks doen, dan krijgen de meiden weer alle dansnummers, net als vorige keer. Niet eerlijk.
- Wat bedoel je?
- De juf heeft gezegd dat eerst de meiden een podiumochtend mochten doen. De volgende mochten de jongens doen. Maar dat was niet zo. Toen stonden die meiden wéér allemaal op het podium. Dat is toch niet eerlijk? Als wij nu niets doen, dan hebben ze wéér alle nummers!

Mooi dat hij besloten heeft om tot actie over te gaan. En mooi om te zien hoe een 8-jarige zich ontplopt.

- Stap voor, en zij, en sluit. Achter 't kruis, en naar de grond. Het is best moeilijk hoor!
- Ga door, ga door!