Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

19 maart 2014 door Marie Louise Wibier

23. Nieuw meisje

Marie Louise Wibier neemt ons mee in de wereld van de basisschool. Leerzaam voor beginners, herkenbaar voor gevorderden.

In deze aflevering: wat er allemaal gebeurt als er een nieuw meisje in de klas komt.

"We hebben een nieuw meisje in de klas," vertelt mijn zoon. De hele klas heeft iets voor haar op mogen schrijven. Mijn zoon heeft iets geschreven over paarden. Want: "Meiden houden van paarden mam!" Hij krijgt nog gelijk ook. Zij gaat elke zaterdag naar de manege. En hij houdt van rekenen, dat heeft hij over zichzelf verteld.

- "Is ze verhuisd?"
- "Weet ik niet. Haar ouders zijn niet gescheiden, die zijn gewoon bij elkaar."
- "Is ze aardig?"
- "Weet ik niet." Het is even stil. "Ze is wel een ander meisje dan de andere meisjes. Ze laat boeren."
- "Dat vinden jullie vast niet erg. Daar kunnen jullie vast om lachen."
- "Nee, daar lacht niemand om."

"Het is een gil-kind", zegt hij na een week. "Met gym staat ze op doel en ze schreeuwt de hele tijd: Keeper bal! Keeper bal!" De jongens zijn behoorlijk onder de indruk. Ze hebben nog nooit een meisje gezien dat zoveel herrie maakt. En zo goed kan keepen.

"Tussen de middag drinkt ze cola," voegt hij toe. "De juf vond haar erg druk, en toen heeft ze aan haar gevraagd hoe dat kwam." Aha, denk ik. Zo eenvoudig kan het zijn. Nu nog een gesprekje met de ouders en die boeren zijn voltooid verleden tijd. De drukte misschien ook.

Met schoolvoetbal haalt het meisjesteam de finale. Geweldig, dat is een goede beurt van de dames! Het kon ook niet anders, met het nieuwe meisje op doel. Zij laat geen bal door, zelfs van de jongens niet. En die boeren, daar hoor ik niemand meer over.