Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

9 september 2014 door Marie Louise Wibier

26. Vegetariër

Marie Louise Wibier neemt ons mee in de wereld van de basisschool. Leerzaam voor beginners, herkenbaar voor gevorderden.

In deze aflevering: de enige vegetariër van de klas.

De natuurles ging vandaag over voeding. Over vegetarisch eten, om precies te zijn. Mijn zoon komt vol adrenaline thuis. Hij heeft een drukke ochtend gehad. Omdat hij de enige vegetariër was, mocht hij voor de klas erover vertellen. Daarna mochten de kinderen vragen stellen.

"Mam, ze begrepen niet goed dat ik geen vlees wil eten. Ze denken dat ik het niet mag. Maar ik wil gewoon geen dode dieren eten. Dat begrepen ze niet. Op het eind vroegen ze wat ik dan wel mocht eten. Nou, alles dus, behalve dieren en vissen."

Een paar jongens uit zijn klas, die wel eens bij ons eten, hadden gezegd dat vegetarische worstjes en vegetarische hamburgers heel lekker zijn. Misschien wel lekkerder dan echt vlees. Daar was hij wel trots op.

"Toen moest de rest van de klas een opdracht maken. Ze moesten tien dingen opschrijven die een vegetariër mag eten. En ik mocht door de klas lopen om ze te helpen. Eentje vroeg of ik wel brood mocht eten. Dat wisten ze niet eens! Ik zei: al het brood, maar je moet wel uitkijken met roggebrood."

Het aaien van de roggen in het Dolfinarium, afgelopen vakantie, heeft diepe indruk op hem gemaakt...