3 maart 2015 door Marie Louise Wibier

30. De deo-challenge

Marie Louise Wibier neemt ons mee in de wereld van de basisschool. Leerzaam voor beginners, herkenbaar voor gevorderden.

In deze aflevering: hoe je je zin kunt krijgen door de meester te manipuleren...

Mijn zoon komt lachend uit school. "Ik heb de klas gedist. Misschien een beetje gemeen, maar het was heel grappig." Oeps, denk ik. Is dat nou wel handig?

Hij vertelt: "Ik ben naar de meester gegaan en vroeg hem of hij ook zo'n hekel had aan dat geklooi met die deo. Je weet wel, met gym in de kleedkamer, dan spuit iedereen elkaar helemaal onder. Nou, de meester vond het ook niks, maar hij kon die deo niet verbieden. Ik heb hem een plan voorgelegd en dat heeft hij gedaan. Nu denkt iedereen dat het van de meester kwam."

"Eerst liet hij die uitzending zien over de geur van je eigen lichaam, en dat dat aantrekkelijk is voor meisjes. Iedereen vond het wel wat. Dat dacht ik wel, ze zaten gelijk te luisteren. In deze groep willen jongens leuk gevonden worden door meisjes, dus dat was een goeie tip. En dan zeggen ze in de uitzending dat je de stofjes van je eigen lichaam niet meer ruikt als je deo gebruikt. Deo zorgt er eigenlijk voor dat je stinkt voor meisjes."

"Daarna heeft hij ook dat andere stukje laten zien, over de deo-challenge. Je weet wel, dat ze die deo op hun huid spuiten en dat ze dan allemaal wonden krijgen. En dat het allemaal kuddegedrag is en dat je zelf na moet denken voor je zoiets doet."

"Je hoorde alleen nog maar "grmblh..." in de klas. Ze konden niets anders zeggen, en dan heb je ze gedist."

"Ik denk echt dat ze niet door hadden dat het allemaal van mij kwam. Anders had het niet zo snel gewerkt. Echt, met gym wordt nu al veel minder deo gespoten!"