16 januari 2004 door Henk Boeke

Laatste nieuws

Leuk nieuws: Ouders Online gaat naar de beurs. Niet zo leuk nieuws: hoofdredacteur uitgeschakeld door ongeval. Plus een oproep van het radioprogramma Dubbel-O.

Deze keer volstaan we met drie korte nieuws-items:

Beursgang

Van maandag 19 tot en met woensdag 21 januari vindt het jaarlijkse Kidstuf-event plaats. Een driedaagse vakbeurs in de RAI in Amsterdam, voor peuterspeelzalen, kinderopvang en basisscholen.

Ouders Online zal aanwezig zijn in stand 9.14 (Hal 9) met een aantrekkelijk programma. Elke dag gelegenheid tot vragen stellen aan onze eigen deskundigen! Kiest u maar:

  • op maandag 19 januari beantwoordt Saskia Nihom al uw vragen op pedagogisch gebied;
  • op dinsdag 20 januari staat Jeroen Aarssen paraat voor vragen over meertaligheid;
  • op woensdag 21 januari is Sanderijn van der Doef beschikbaar voor vragen over seksuele opvoeding ('s ochtends) en Peter Cuyvers voor vragen over familie en gezin ('s middags).
  • Plaats: RAI Amsterdam (Hal 9 en 10, naast de A10 en station RAI)
  • Datum en tijd: 19 t/m 21 januari, dagelijks van 10 tot 17 uur
  • Toegang: gratis voor lezers van Kidstuf, Kiddo, Didaktief en school, en Plein Primair. Anders 14,50 euro p.p.
  • Meer informatie: www.kidstufevent.nl

Ongeval

Afgelopen woensdag kreeg Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online, een akelig auto-ongeluk. Stilstaand voor een stoplicht reed er iemand met 80 km/u van achteren naarbinnen. De gevolgen zijn nog onduidelijk, maar een whiplash lijkt waarschijnlijk. Justine zal het een tijdje rustig aan moeten doen.

Consequent opvoeden

Moet je altijd consequent opvoeden? En moeten vader en moeder het altijd eens zijn over de opvoeding? Het antwoord lijkt simpel maar de praktijk is vaak anders. Veel ouders ondervinden meningsverschillen en enorme ruzies.

Over dit onderwerp gaat Dubbel-O van dinsdag 20 januari. Dubbel-O is het dagelijkse radio-programma van de RVU over opvoeding en onderwijs. Elke dag van 11.30 tot 12 uur op 747 AM.

Uw ervaringen en ideeën zijn welkom! Wilt u meepraten in de uitzending, stuur dan een mailtje naar [email protected].