1 maart 1999

Relaties

Over onze relatie met het dagbnlad Trouw en meer.

Wat zegt u, als u het over uw partner heeft? Mijn relatie? Mijn vriend (of vriendin)? Mijn verloofde? Op de een of andere manier heerst er nog steeds een soort taboe op mijn man (m/v) of mijn echtgenoot (m/v). Veel mensen van onze leeftijd kunnen het nog steeds hun bek niet uitkrijgen. De verhouding (getrouwd) is duidelijk, maar de term nog steeds niet.

Bij onze relatie met het dagblad Trouw is het precies omgekeerd. De term (sponsor) is duidelijk maar de verhouding nog steeds niet. Vooral bij sommige Forum-deelnemers, maar ook bij onze vaste medewerkers; in het bijzonder de vraagbaak-deskundigen. Daarom nogmaals een korte uitleg. We besluiten met een welkomstwoord aan onze nieuwe relatie: de vraagbaak-deskundige Sanderijn van der Doef, die de vraagbaak "Seksuele opvoeding" gaat verzorgen.

Citeren

Op het Forum breekt men zich nog steeds het hoofd over die stukjes die wij in Trouw schrijven over dategene wat er bij ons gebeurt. Mag de redactie van Ouders Online nu zomaar citeren uit het Forum? Ja.

Iedereen moet zich twee dingen goed realiseren. Ten eerste dat je met het inzenden van een bericht altijd voor een groot publiek schrijft. Door de zorgvuldige eindredactie lijkt het Forum misschien een intieme plek waar alleen gelijkgestemden komen, maar dat is het niet. Het is een openbaar prikbord, waar iedereen berichten op kan plaatsen en dat iedereen kan lezen. Ten tweede: als een redactielid van Ouders Online iets van het Forum plukt, om dat vervolgens te gebruiken voor een artikel in Trouw, dan moet dat worden opgevat als vrije nieuwsgaring. Elke willekeurige journalist had zoiets kunnen doen.

Zorgen

Ook sommige vraagbaak-deskundigen maakten zich zorgen. "Schrijven wij nu opeens voor Trouw"? Antwoord: nee. Trouw sponsort Ouders Online, maar beide partijen blijven volstrekt zelfstandig. Dat is contractureel vastgelegd.

Voor beide groepen, Forum-deelnemers en vraagbaak-deskundigen, geldt: wees gerust, jullie schrijven voor Ouders Online, en de redactie zal altijd zorgvuldig omgaan met jullie bijdragen.

Nieuwe relatie

Dan onze nieuwe relatie: een hartelijk welkom aan onze psychologe/seksuologe Sanderijn van der Doef, die vanaf donderdag elke week een vraag zal beantwoorden over het onderwerp "kinderen en seksualiteit". Nieuwe vragen kunt u inzenden naar [email protected]. De antwoorden worden geplaatst in het Magazine.