Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

2 juli 2004 door Henk Boeke

Zomerstop

Ouders Online gaat in zomerslaap in de maanden juli en augustus. Het forum draait gewoon door, maar nieuwe artikelen en nieuwe diensten verschijnen pas weer in september.

De redactie realiseert zich heel goed dat de zomer voor veel ouders extra werk met zich meebrengt. Hierbij een hart onder de riem voor iedereen.

De zomerstop is een raar fenomeen. Want wát stopt er nu eigenlijk? Ouderschap in ieder geval niet...

Vooral de media (Ouders Online incluis) hebben er een handje van; gewoon een tijdje niets produceren, of wat minder, omdat er bijna niemand is om het te zien of te lezen. Maar voor ouders stopt er natuurlijk helemaal niets. Integendeel: voor veel ouders is het 's zomers gewoon dubbel hard werken.

Want ga maar na: de kinderen hebben dan wel 6 weken vakantie, maar de meeste werkende ouders niet. Die moeten het doorgaans met 3 weken vakantie doen. Hoe los je dat op? Veel ouders zijn al vanaf april in de weer met het regelen van zomer-opvang voor de kinderen. En als dat niet – of maar ten dele – gelukt is, dan wordt het behoorlijk buffelen om de ballen in de lucht te houden. De redactie van Ouders Online wenst iedereen daarbij heel veel succes en sterkte!

Vreemd genoeg is er één categorie ouders die juist met de vakantie vaak wat beter af is dan anders, en dat zijn de gescheiden ouders met een fatsoenlijke omgangsregeling. Ondanks al het geruzie en geregel met hun ex, kunnen zij tenminste even uitpuffen als de kinderen elders zijn. Het zij hen van harte gegund.

Tenslotte zijn er natuurlijk ook gezinnen waarin dit soort problemen allemaal niet spelen. Gelukkig maar. Ook u wensen we natuurlijk een heel fijne vakantie!

En wat onszelf betreft: wij gaan er in de maanden juli en augustus even tussenuit. Gedeeltelijk om lekker op vakantie te gaan met onze kinderen, maar ook om mooie plannen voor het nieuwe seizoen te ontwikkelen. We staan te popelen om deze artikel-loze periode te gebruiken voor het bedenken van nieuwe series en services, om u vanaf september nóg beter van dienst te zijn.

We wensen iedereen een heel fijne zomer. Enne... doe voorzichtig! Een ongeluk zit in een klein hoekje.