7 juli 2006 door Justine Pardoen

Zomerstop 2006

Ouders Online gaat in zomerslaap in de maanden juli en augustus. Het forum draait gewoon door, maar de nieuwe artikelen verschijnen pas weer in september.

De redactie realiseert zich heel goed dat de zomer voor veel ouders extra werk met zich meebrengt. Hierbij een hart onder de riem voor iedereen.

We signaleerden het al eerder: de zomerstop is een raar fenomeen. Want wát stopt er nu eigenlijk? Ouderschap in ieder geval niet...

Vooral de media (Ouders Online incluis) hebben er een handje van; gewoon een tijdje niets produceren, of wat minder, omdat er bijna niemand is om het te zien of te lezen. Maar voor ouders stopt er natuurlijk helemaal niets. Integendeel: voor veel ouders is het 's zomers gewoon dubbel hard werken.

Want ga maar na: de kinderen hebben dan wel 6 weken vakantie, maar de meeste (werkende) ouders niet. Die moeten het doorgaans met 3 weken vakantie doen. Hoe los je dat op? Veel ouders zijn al vanaf april in de weer met het regelen van zomer-opvang voor de kinderen. En als dat niet – of maar ten dele – gelukt is, dan wordt het behoorlijk buffelen om de ballen in de lucht te houden. We wensen iedereen daarbij heel veel succes en sterkte!

En wat onszelf betreft: wij gaan er in de maanden juli en augustus even tussenuit. Gedeeltelijk om lekker op vakantie te gaan met onze kinderen, maar ook om te archiveren, te administreren én te innoveren. We zijn bezig met een restyling van de site, het implementeren van een nieuw redactie-systeem, het installeren van een nieuwe server, en het ontwikkelen van video-diensten. Met name dat laatste zal al heel snel zichtbaar zijn.

We wensen iedereen een heel fijne zomer. Enne... doe voorzichtig! Een ongeluk zit in een klein hoekje.